Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Tundra“: 26 įtariami vartoję narkotikus ir 11 vairuotojų – neblaivūs

Savaitgalį (liepos 10–13 dienomis) Zarasų rajone vykusiame alternatyvios muzikos festivalyje retas galėjo pritrūkti veiklos. „Atšventęs garbingą dešimtmečio jubiliejų, alternatyvios elektroninės muzikos festivalis „Tundra“ subrandino daugiau užsiėmimų ir dieninės veiklos!“ – skelbė festivalio organizatoriai. Ir išties, atrodo, renginyje buvo pasiūlytas nemažas užimtumas dalyviams ir svečiams, tačiau kai kurie atvykstantieji, lyg tikėdami pritrūksią įspūdžių, apsirūpino savomis „pramogomis“.
Festivalio „Tundra‘12“ akimirka
Festivalio „Tundra‘12“ akimirka / Karolinos Drulytės nuotr.
Temos: 1 „Tundra”

Policijos pareigūnams sukėlė įtarimą kai kurie festivalio lankytojai, tad patikrinę automobiliais atvykstančiuosius, pareigūnai buvo nemaloniai nustebinti jų turimomis svaigiosiomis priemonėmis.

Renginio metu patikrinta 250 automobilių, pradėta 15 ikiteisminio tyrimo bylų pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti) 1 d., kuriose nustatyti 26 įtariamieji dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Į festivalį vežtasi neleistinų vartoti tablečių, augalinės kilmės medžiagų – kanapių, marihuanos. Iš viso konfiskuota: 30 pakelių augalinės kilmės medžiagų, 6 pakeliai su milteliais, 24 tabletės.

Apklausus galimus įtariamuosius, du iš jų buvo uždaryti į laikino sulaikymo patalpą iki kol jiems buvo pareikšti įtarimai. Tarp įtariamųjų – viena mergina, du kaimyninės Latvijos piliečiai.

Apklausus galimus įtariamuosius, du iš jų buvo uždaryti į laikino sulaikymo patalpą iki kol jiems buvo pareikšti įtarimai. Tarp įtariamųjų – viena mergina, du kaimyninės Latvijos piliečiai.

Nepaisant to, kad organizatoriai buvo sudarę galimybę vairuotojams, prieš išvykstant iš renginio, pasitikrinti savo blaivumą įrengtu alkoholio kiekio matuokliu, ne visi pasinaudojo tokia galimybe ir rizikuodami tiek savo, tiek aplinkinių saugumu, pažeisdami Kelių eismo taisykles, skubėjo išvykti iš renginio net nesusimąstydami apie savo apsvaigimo nuo alkoholio būklę ir galimas pasekmes. Renginyje nuolat skambėję raginimai nesėsti prie vairo išgėrusiems nepasiekė dalies vairuotojų. 11-ai iš festivalio vykusiųjų savu transportu asmenų buvo nustatytas didesnis nei leistinas alkoholio kiekis (dešimčiai nustatytas lengvas neblaivumo laipsnis, vienam – vidutinis neblaivumo laipsnis), dar 10 vairuotojų buvo vartoję alkoholio, tačiau jis neviršijo leistinos normos.

„Atsižvelgiant į esamą situaciją, Zarasų rajono savivaldybės vadovybei bus pakartotinai siūloma keisti renginių organizavimo tvarką, griežtinti privačioje teritorijoje organizuojamų renginių saugumo užtikrinimą“, – teigia Zarasų rajono policijos vadovas Vitalis Kutkauskas.

Pradėjus ikiteisminius tyrimus, 26-iems asmenis gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis, už administracinius Kelių eismo taisyklių pažeidimus neblaivūs vairuotojai taip pat turės atsakyti teisės aktų nustatyta tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius