Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo sirgalių iš Lenkijos desanto laukiantys Kauno policijos pareigūnai ketina imtis visų atsargumo priemonių

Draugiškoms Lietuvos ir Lenkijos nacionalinių futbolo rinktinių varžyboms besiruošiantys Kauno policijos pareigūnai yra numatę ir apsiausties ar riaušių scenarijus.
Per varžybas budėsiantys pareigūnai sako numatę, kaip elgtųsi įvairiose situacijose
Per varžybas budėsiantys pareigūnai sako numatę, kaip elgtųsi įvairiose situacijose / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kauno apskrities policijos pareigūnai penktadienį, kovo 25 dieną, didžiausią dėmesį skirs viešosios tvarkos, žmonių ir eismo saugumo užtikrinimui bei teisės pažeidimų prevencijai S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione vyksiančių draugiškų futbolo rungtynių tarp Lietuvos ir Lenkijos nacionalinių rinktinių metu.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininko Remigijaus Stuko, tarptautinio lygio varžybos visuomet sukelia didelį miesto, šalies bei užsienio futbolo sirgalių susidomėjimą, todėl policijos pareigūnams, saugantiems viešąją rimtį, šių renginių metu tenka nemaža atsakomybė.

Sirgaliai bus tikrinami

Futbolo rungtynių metu bus mobilizuotos policijos pajėgos stadiono prieigose, miesto centre bei Senamiestyje. Pareigūnai bus pasirengę prireikus ateiti į pagalbą saugos tarnybai „Argus“, užtikrinsiančiai saugumą stadione. Saugos tarnybai viešąją tvarką prižiūrėti stadione padės ir Lenkijos policijos pareigūnai. Policijos pajėgų patruliavimas mieste bus sustiprintas varžybų išvakarėse, renginio metu bei naktį, o kilus neramumams, bus imamasi tikslinių priemonių. Policijos pareigūnams viešąją tvarką ir žmonių saugumą rungtynių metu ir po jų padės užtikrinti policijos rėmėjų ir Viešojo saugumo tarnybos pajėgos.

Policijos pareigūnai daug dėmesio skirs žmonių saugumui, sieks, kad būtų išvengta nusikaltimų prieš asmenį; organizuos saugų eismą ir automobilių bei sirgalių autobusų pastatymą sporto centro prieigose, Vaižganto gatvėje, Perkūno alėjoje, Sporto gatvėje, Dainų slėnyje, automobilių stovėjimo aikštelėse ir jų prieigose; organizuos prevencines priemones galimiems nusikaltimams bei kitiems teisės pažeidimams užkardyti miesto centre ir stadiono prieigose, viešbučiuose, klubuose, baruose ir kitose pasilinksminimo vietose, geležinkelio stotyje, Kauno oro uoste ir jų prieigose.

Sirgaliai bus tikrinami, ar asmenys neturi draudžiamų daiktų, ginklų. Policijos pareigūnai sirgaliams primena, kad į stadioną nebus įleidžiami apsvaigę nuo alkoholio, kvaišalų, agresyviai nusiteikę žiūrovai. Į stadioną draudžiama įsinešti ginklus, pavojingas sprogstamąsias medžiagas, alkoholinius gėrimus, didelius krepšius, metalinius ar medinius strypus, kitus daiktus, kurie gali kelti pavojų žiūrovų ir dalyvių saugumui.

Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į eismo tvarkos pasikeitimus. Siekiant išvengti automobilių ir žiūrovų spūsčių, rekomenduojama atvykti anksčiau, automobilius statyti nurodytose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius