-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Kazakas dėl sveikatos problemų teisme nepasirodė

Antradienį Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui nepavyko toliau klausytis ir žiūrėti teisėsaugos padarytų slaptų įrašų Gintaro Kazako ir Audriaus Butkevičiaus byloje – papirkimu kaltinamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys G.Kazakas posėdyje nepasirodė dėl esą sveikatos problemų.
G.Kazakas
G.Kazakas / „Scanpix“ nuotr.

Apie tai teismą informavo G.Kazako advokatas Arūnas Petrauskas. Anot advokato, antradienį ryte jam kaltinamasis pranešė, kad guli vienoje iš Vilniaus ligoninių.

Kitas posėdis numatytas gruodžio 27-ają, tačiau neaišku, ar ir į šį posėdį G.Kazakas galės atvykti. Tuomet bylos nagrinėjimas būtų nukeltas į kitų metų vasario pradžią.

Teisėsaugos pareigūnai G.Kazako ir A.Butkevičiaus baudžiamąją bylą baigė tirti ir teismui perdavė praėjusių metų gruodžio pabaigoje.

A.Butkevičiui inkriminuojamas vienas galimas papirkimo epizodas, G.Kazakui kaltinimas pateiktas pagal keturias nusikalstamas veikas dėl papirkimo.

G.Kazakas kaltinamas 2007 metų rugsėjį prašęs savivaldybės tarybos narį konservatorių Vidą Urbonavičių paveikti savivaldybės Privatizavimo komisijos narę konservatorę Birutę Galinienę dėl palankaus sprendimo vienai koncerno „Rubicon Group“ įmonių ir už tai esą siūlęs 10 tūkst. litų kyšį. Kitąkart 2008-ųjų sausį G.Kazakas kyšį neva siūlęs už tai, kad bendrovė „Corp-management“ būtų atleista nuo 2 mln. litų delspinigių. Galiausiai 2008-ųjų kovą G.Kazakas galimai tarybos nariui siūlė finansinį atlygį už atėjimą į Nepriklausomą frakciją.

Tuo tarpu buvęs „tvarkietis“, o vėliau ir „Fronto“ partijos narys A.Butkevičius, kaip teigia prokurorai, konservatoriui V.Urbonavičiui 2007 metų rugpjūčio pabaigoje savo kabinete savivaldybės pastate davė 5 000 litų kyšį, kad šis balsuotų už buvusio „tvarkiečio“ Olego Gluchovo skyrimą sutarties su bendrovės „Vilniaus pramogų parkas“ vykdymo priežiūros komisijos pirmininku.

Kyšininkavimu įtariamo buvusio Vilniaus miesto vicemero ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ nario Evaldo Lementausko byla taip pat nagrinėjama Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme.

Bylos duomenimis, būdamas Vilniaus vicemeras E.Lementauskas savivaldybės tarybos nariui konservatoriui V.Urbonavičiui iš viso siūlė apie pusę milijono litų kyšių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius