Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Garsių firmų ženklais pažymėta produkcija Šiauliuose parduodama už turgaus kainą

Pirmieji birželio 10 d. prasidėjusios prevencinės priemonės „Turgus“ rezultatai – trys Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų nustatyti pramoninės nuosavybės teisių pažeidimo atvejai Šiauliuose esančioje Pabalių turgavietėje.
Garsių firmų ženklais pažymėtos suklastotos prekės
Garsių firmų ženklais pažymėtos suklastotos prekės / Šiaulių policijos nuotr.
Šiaulių policijos nuotr./Garsių firmų ženklais pažymėtos suklastotos prekės
Šiaulių policijos nuotr./Garsių firmų ženklais pažymėtos suklastotos prekės

Kaip informuoja Šiaulių policija, turguje birželio 19 d. policijos pareigūnai apsilankė su Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais. Išvykos tikslas buvo nustatyti, ar turgavietės prekiautojai nepažeidžia komercinę veiklą reglamentuojančių teisės aktų ir ar nėra pažeidžiamos pramoninės nuosavybės teisės. Užfiksuoti trys šio pažeidimo atvejai.

Vienoje prekyvietėje šiaulietė pardavinėjo sportinius batelius, pažymėtus garsių firmų „Adidas“, „Puma“ ir „Nike“ prekių ženklais. Tik šių batelių kaina buvo keleriopai mažesnė nei garsiųjų firmų produkcijos. Savaime suprantama, kad jų kokybė irgi keleriopai prastesnė. Todėl pardavinėti prastos kokybės prekes, aplipintas žinomu prekių ženklu, siekiant pirkėjams įteigti, kad jos originalios, yra ne tik neetiška, bet ir nusikalstama.

Prekių, neteisėtai pažymėtų svetimu prekių ženklu, laikymas ar gabenimas siekiant turtinės naudos užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų su prekių konfiskavimu.

Vienas prekiautojas pirkėjams bandė įteigti, kad prekiauja „Nike“ ir „Adidas“ sportinėmis kepuraitėmis, o dar vienas šiaulietis prekiavo garsių firmų „Gucci“, „Armani“, „Chanel“, „Versace“ parfumuotu bei tualetiniu vandeniu.

Faktą, kad prekiaujama neteisėtai svetimais prekių ženklais pažymėtomis prekėmis, patvirtino ir tai, kad visi trys pardavėjai neturėjo dokumentų, patvirtinančių, kad šios garsių firmų prekės įgytos iš oficialių firmų platintojų. Jie pripažino, kad visa ši produkcija yra įsigyta Gariūnų turgavietėje. Už pramoninės nuosavybės teisių pažeidimą visiems jiems pradėtos administracinės bylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius