-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsus advokatas Rimas Andrikis policijai įkliuvo neblaivus prie vairo

Vienas garsiausių advokatų, buvęs Advokatų tarybos pirmininkas įkliuvo policijai vairuodamas neblaivus. Teisininkas neketina išsisukinėti. Jis sako, kad „šventė“ ketvirtadienį, pranešė LNK žinios.
Rimas Andrikis
Rimas Andrikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Advokatas Rimas Andrikis policininkams įkliuvo ketvirtadienio pavakare. Vilniaus pareigūnai gavo pranešimą, kad Elektrėnų link važiuojančio visureigio „Chevrolet“ vairuotojas gali būti neblaivus.

Sustabdžius automobilį paaiškėjo, kad jį vairuoja garsus teisininkas Rimas Andrikis.

„Taip ir papuoliau. Važiavau išgėręs. Na ir viskas“, – LNK žinioms sakė R.Andrikis.

Advokatas sutiko pasitikrinti girtumą. Alkotesteris parodė, kad jo kraujyje 1,86 prom. alkoholio. Tai yra vidutinis girtumo laipsnis.

„Šventėm. Ketvirtadienį. Galvojau, kad nepripūsiu tiek. Net pats nustebau. Tai ne pasiteisinimas. Išgėrei – už vairo negalima sėst“, – teigia advokatas.

Advokatas į teismą keliaus kitoje barikados pusėje – jam iškelta administracinė byla. Teisininkui gresia bauda iki 3 tūkst. litų ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas iki 3 metų.

„Pats padarai žmogus nuodėmę prieš save. Ir tos nuodėmės jokios bausmės (didelės ar mažos), jos negali tos nuodėmės panaikint“, – LNK žinioms sakė teisininkas.

Rimas Andrikis kaip advokatas yra populiarus tarp verslininkų, sportininkų ir politikų, atstovavo Petrui Gražuliui, kai Seimo komisija svarstė neliečiamybės panaikinimą dėl jo veiksmų gėjų eitynėse.

R.Andrikis 12 metų buvo Aukščiausiojo Teismo teisėjas, 2 metus dirbo prezidento Algirdo Brazausko patarėju. Pasukęs į advokatūrą dvi kadencijas iš eilės buvo išrinktas Advokatų tarybos pirmininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius