Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsusis kovotojas su interneto piratais Vytas Simanavičius įkliuvo su narkotikais?

Kauno policijos tinklalapyje penktadienį pasirodžius informacijai apie pareikštus įtarimus 42 m. vyrui V.S. dėl didelio kiekio kvaišalų laikymo, viešoje erdvėje pasklido žinia, kad įtariamasis yra garsiausias Lietuvos kovotojas su internetiniais piratais Vytas Simanavičius. Ši informacija greitai pasklido ne tik Lietuvos, bet ir užsienio internetinėse svetainėse ir socialiniuose tinkluose.
Naujienų portalo 15min.lt konferencijoje lankėsi Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos (LANVA) pirmininkas Vytas Simanavičius ir organizacijos teisininkas Andrius Iškauskas.
LANVA pirmininkas Vytas Simanavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kauno policijos tinklalapyje skelbiama: „Kauno apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTT) pareigūnai, tęsdami 2012 m. vasarį pradėtą ikiteisminį tyrimą, 2012 m. rugsėjo 13 d. pareiškė įtarimus piliečiui V.S. (gim. 1970 m.) pagal LR baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Asmuo, padaręs šį nusikaltimą, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų“.

15min.lt žurnalistams pavyko telefonu susisiekti su Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos (LANVA) pirmininku V.Simanavičiumi, tačiau jis nebuvo kalbus ir paaiškinti situacijos nepanoro. „Nenorėčiau ta tema kalbėti, nes pats dar ne viską žinau, nesu įsigilinęs. Ne visai susiję su manimi“, – miglotai kalbėjo vyras.

Atskleisti įtariamojo tapatybę nepanoro ir bylą kuruojančios Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Gabija Večerinskienė. Ji nei patvirtino, nei paneigė, kad įtariamasis V.S. yra Vytas Simanavičius.

„Jei policijos tinklalapyje paskelbtoje informacija nurodyti tik asmens inicialai, vadinasi, nenorime atskleisti jo tapatybės“, – teigė G.Večerinskienė.

LANVA pirmininkas yra pagarsėjęs kaip aršus kovotojas su interneto piratais, neduodantis ramybės lietuviškų „torrent“ svetainių kūrėjams. Ypač garsiai nuskambėjo vadinamoji „Linkomanijos“ byla, kai vienas jos vartotojas buvo kaltinamas neteisėtai iš Linkomanija.net puslapio parsisiuntęs operacinę sistemą „Windows 7 Ultimate“. Byla buvo nutraukta pritrūkus įrodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius