-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 04 /14:39

Generalinė prokuratūra pranešė, kad bus patikrinta byla dėl gimdymų namuose, pirmadienį apklausta Inesa Kurklietytė

Generalinė prokuratūra pranešė, kad bus tikrinama, kaip tiriama gimdymų namuose byla.
Inesa Kurklietytė
Inesa Kurklietytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorams pavesta patikrinti ikiteisminio tyrimo dėl neteisėtos veiklos priimant gimdymus namuose bylą ir įvertinti ikiteisminio tyrimo atlikimo ir organizavimo teisėtumą bei taikytų prievartos priemonių pagrįstumą ir proporcingumą. 

Ikiteisminis tyrimas dėl kūdikių gimdymo ne gydymo įstaigose, kai po gimdymo namuose mirė vaikai, gimdyvėms buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, atliekamas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, dokumentų suklastojimo, antspaudo, spaudo ar blanko suklastojimo, neteisėto vertimosi ūkine, komercine ar profesine veikla, piktnaudžiavimo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Pirmadienį šios bylos tyrėjai apklausė ir kino menininkę Inesą Kurklietytę. Ji apklausta kaip liudytoja.

Prieš porą savaičių I.Kurklietytės namuose buvo atlikta krata, tyrėjai pasiėmė filmo „Lengvas raganavimas“ medžiagą, kurioje užfiksuoti ne ligoninėje vykę gimdymai.

Agentūra BNS praneša, kad I.Kurkietytės apklausa truko apie porą valandų.

Filmo apie gimdymus namuose „Lengvas raganavimas“ režisierė BNS sakė, kad jai klausimai buvo užduodami kaip filmo kūrėjai ir motinai, šie klausimai ją statė į nepatogią padėtį ir ji supranta, kaip turėjo jaustis kitos policijoje apklaustos namuose gimdžiusios motinos. Režisierė sakė pasirašiusi pasižadėjimą neviešinti apklausos duomenų, todėl jos išsamiau nekomentuos.

Anot prokurorų, įtarimai šiuo metu pareikšti keturioms moterims, medicininį išsilavinimą turi dvi iš jų. Gimdyvių ar tėvų atžvilgiu tyrimas nėra atliekamas.

I.Kurklietytės namuose atlikta krata sulaukė daug kritikos viešoje erdvėje.

Anot prokurorų, didelio atgarsio sulaukusi krata režisierės I.Kurklietytės namuose atlikta siekiant surinkti daiktus ir dokumentus, galinčius turėti reikšmės nusikalstamai veikai tirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius