-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroras: Generalinė prokuratūra tęsia CŽV kalėjimų tyrimą

Generalinė prokuratūra tęsia ikiteisminį tyrimą dėl galimų JAV Centrinės žvalgybos valdybos slaptų kalėjimų buvimo Lietuvoje, penktadienį sakė prokuroras.
Valstybės saugumo departamento bazė netoli Vilniaus, Antaviliuose.
Valstybės saugumo departamento bazė netoli Vilniaus, Antaviliuose. Čia, kaip įtariama, buvo slaptas CŽV kalėjimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tyrimas yra pradėtas ir tęsiasi. Tokio sprendimo (dėl nutraukimo – BNS) dar nėra“, – žurnalistams sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

Tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Amnesty International“ neseniai vėl paragino Lietuvą iki galo ištirti įtarimus, kad Lietuvoje galėjo veikti JAV CŽV slaptas sulaikymo centras ir su tuo susijusius žmogaus teisių pažeidimus.

Pernai Lietuvoje atliktas parlamentinis tyrimas parodė, kad Lietuvoje buvo įrengtos dvi patalpos slaptiems sulaikymo centrams, bet nepavyko nustatyti, ar juose laikyti įtariamieji terorizmu.

Po šio parlamentinio tyrimo prokuratūra pradėjo atskirą tyrimą ir aiškinasi, ar buvę Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovai neviršijo savo įgaliojimų.

Lietuva aiškintis galimą CŽV kalėjimų buvimą pradėjo JAV televizijai „ABC News“ pranešus, kad slaptas CŽV kalėjimas, kuriame kalinti aštuoni įtariami grupuotės „al Qaeda“ teroristai, netoli Vilniaus esančiuose Antaviliuose veikė 2004–2005 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius