-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtam Šiaulių policininkui netapo aišku, dėl kokios priežasties jis nuvažiavo nuo kelio ir sužalojo žmones

Šiaulių apskrities VPK viršininko pavaduotojas Ramūnas Sarapas bei Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato viršininkas Ričardas Šiumberevičius, penktadienį sukvietė spaudos atstovus po Lietuvą sukrėtusios nelaimės. Kaip įtariama, neblaivus kriminalinės pareigūnas Andrius Ančiulis ketvirtadienio vakarą Bačiūnų gatvėje nuosavu automobiliu rėžėsi į autobusų stotelę ir sužeidė du čia buvusius žmones. Šiaulių policija kolegai pateisinimo neranda – pareigūno elgesys turi būti deramas visur ir visada.

Policijos departamentas informavo, kad ketvirtadienį, apie 18 val. Bačiūnų g. nuosavas automobilis, vairuojamas ne tarnybos metu, neuniformuoto Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjo Andriaus Ančiulio, partrenkė du visuomeninio transporto stotelėje stovėjusius asmenis.

VIDEO: Avarija Šiauliuose

R.Sarapas policijos vardu atsiprašė nukentėjusiųjų dar kartą, nors tai buvo padaręs jau nuo pat ryto. Jis informavo, kad A.Ančiulis pripažino vartojęs alkoholį prieš kelionę.

Įvykio vietoje pareigūnas girtumą nustatyti atsisakė. Yra paimta jo kraujo, kuris išsiųstas į Vilnių tyrimams. Atsisakymas nustatyti girtumą yra prilyginamas sunkiam girtumui.

„Šiandien jį aplankėme. Pareigūnas teigia važiavęs keliu ir dėl kažkokios priežasties nuvažiavo nuo asfalto. Daugiau nieko jis negalėjo pasakyti apie šį įvykį“, – sakė R.Sarapas.

Šiaulių apskrities VPK viršininko pavaduotojas priminė, kad pagal dabartines nuostatas A.Ančiulis greitu laiku bus pašalintas iš pareigų be jokių socialinių garantijų, kurias jis jau buvo užtarnavęs.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Ramūnas Sarapas ir Ričardas Šiumberevičius
Alvydo Januševičiaus nuotr./Ramūnas Sarapas ir Ričardas Šiumberevičius

A.Ančiulis policijoje dirba jau 24-erius metus. Į užtarnautą poilsį jis galėjo išeiti jau prieš ketverius metus. Teismas už tokio pobūdžio nusikaltimą gali skirti laisvės atėmimą iki šešerių metų.

R.Šiumberevičius informavo, kad A.Ančiulis yra sulaikytas. Šeštadienį prokurorai prašys teismo skirti kardomąją priemonė. Du žmones sužalojęs pareigūnas per visą tarnybą dešimt kartų skatintas ir penkis kartus baustas už aplaidumą tarnyboje.

Nuotr. iš „Facebook“/Andrius Ančiulis
Nuotr. iš „Facebook“/Andrius Ančiulis

Abu su spauda bendravę pareigūnai priminė, kad policininko atvykimas į darbą išgėrus yra laikomas šiurkščiu pažeidimu ir baudžiami atleidimu iš pareigų. Tokio pažeidimo kol kas nepadarė nė vienas jų kolega. „Pareigūno elgesys turi būti deramas visur ir visada“, – akcentavo R.Sarapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius