-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas smurtas šeimose ir gatvėse – kiekvienas smūgis gali baigtis tragedija

Spaudoje dažniausiai publikuojami tie smurto protrūkiai, kurie sukelia rezonansą, piktina ar šiurpina visuomenę. Panašių žinučių policijos departamentas gauna po kelias dešimtis. Daugelyje jų viena pagrindinių vaidmenų atlieka alkoholis. Vienas smurto atvejis baigėsi mirtimi.
Smurtas
Smurtas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kiekvienas toks atvejis gali baigtis dar viena tragedija. Siūlome susipažinti su smurto atvejais, kurie pateikti vienos dienos policijos suvestinėse. Šių atvejų neabejotinai yra žymiai daugiau. Ne visų apskričių pareigūnai pateikia duomenis. Ne visi nukentėjusieji kreipiasi į policiją pagalbos.

Vyriškis peiliu sužalojo 39-erių metų vyrą, kuris vežamas į ligoninę nuo durtinės žaizdos kakle mirė.

Rugpjūčio 21 d. apie 19 val. 30 min. Pagėgiuose, Malūno g., bute, išgertuvių metu, vyriškis peiliu sužalojo 39-erių metų vyrą, kuris vežamas į ligoninę nuo durtinės žaizdos kakle mirė. 59-erių metų neblaivus įtariamasis uždarytas į areštinę.

Rugpjūčio 21 d. apie 20 val. Vilniuje, Vydūno g., du iš matymo pažįstami jaunuoliai sumušė 13-metį, kuris dėl sumušimų gydomas ambulatoriškai.

Rugpjūčio 22 d. šiek tiek po vidurnakčio, Joniškio r. Žiurių k., girtas (0,89 prom.) vyras, žodinio konflikto metu sumušė žmoną. Nukentėjusioji dėl sumušto veido į gydymo įstaigą nesikreipė. Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Rugpjūčio 22 d. Raseinių r. Slabados k., namuose, konflikto metu, girtas (1,53 prom.) tėvas, sumušė girtą sūnų (1,39 prom.). Tėvas sulaikytas ir uždarytas į ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Istorija tuo nesibaigė. Nustatyta, kad ir sūnus nenusileido, nes į policiją kreipėsi ir tėvas. Jis dėl veido sumušimo ir paviršinės kirstinės žaizdos viršugalvyje po apžiūros VšĮ Raseinių ligoninė gydosi ambulatoriškai. Sūnus taip pat sulaikytas.

Rugpjūčio 21 d. 14 val. Pakruojo r. Kairelių k., namuose, žodinio konflikto metu, girtas (2,10 prom.) vyras sumušė girtą (2,96 prom.) sugyventinę. Nukentėjusioji dėl kirstos galvos žaizdos po med. apžiūros VšĮ Pakruojo ligoninė gydosi ambulatoriškai. 

Sudavė smūgius rankomis į galvą ir veidą, tampė už plaukų, spardė kojomis. 

Neblaivi 1992 m. gim. moteris, gyv. Panevėžyje,  pranešė, kad rugpjūčio 22 d. 01.50 val. namuose neblaivus sutuoktinis, gim. 1986 m., išvadino necenzūriniais žodžiais ir smaugė, taip sukeldamas fizinį skausmą. 

Rugpjūčio 21 d. 15.00 val.,  namuose, Panevėžyje,  neblaivus 1954 m. gim. vyras,   sumušė neblaivią sugyventinę, gim. 1965 m. Nusikalstamos veikos padarymu įtariamas  sulaikytas.

Rugpjūčio 21 d. apie 10 val., Alytaus m., vykusio  konflikto metu moterį sumušė sugyventinis. Įtariamasis sulaikytas patalpintas į areštinę.  

Neblaivi 1968 m. gim. moteris,  gyv. Rokiškio m., pranešė, kad rugpjūčio 21 d. apie 17 val. namuose, neblaivus  sugyventinis, gim. 1966 m., sudavė smūgius rankomis į galvą ir veidą, tampė už plaukų, spardė kojomis. Nusikalstamos veikos padarymu įtariamas sulaikytas.

Rugpjūčio 22 d. Joniškio r. sav., Gataučių k., Mokyklos g. viešoje vietoje, girtas (1.51 prom.) vyras pašalinių asmenų akivaizdoje, sumušė neblaivų (0,61 prom.) vyrą.

Rugpjūčio 21 d.21.00 val. Šiaulių m. sav., Šiauliai, Trakų g. nepažįstamas apie 23 metų amžiaus jaunuolis, iš chuliganiškų paskatų suduodamas smūgį į veidą, sumušė girtą (2,97 prom.) vyrą. Nukentėjusysis dėl galvos sumušimo, galvos smegenų sukrėtimo, kaktikaulio lūžimo, gydomas ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius