-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 16 /16:44

Girtas vairavęs vyras pagaliau siunčiamas į kalėjimą: vilnietis sėdės metus ir 20 dienų

Teismas sostinėje pirmadienį skyrė realią laisvės atėmimo bausmę daugiau nei 1,5 promilės įpūtusiam vairuotojui.
Nepilnametis nuteistasis A.
Asociatyvinė iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilnietis Sigitas Geneikis pripažįstamas kaltu dėl vairavimo apgirtus, todėl nusipelnė mažiausiai 30 parų arešto.

Tokį nuosprendį pirmadienį pavakarę paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Rolandas Bužinskas.

Nusikaltimą S.Geneikis padarė būdamas lygtinai atleistas nuo laisvės atėmimo bausmės už kitą nusikalstamą veiką, todėl dabar jam teks atsėdėti iškart už abi nuodėmes: iš viso vienus metus ir 20 dienų.

15min primena, kad daugiau nei 1,5 prom. įpučiantiems vairuotojams jau keletą savaičių grasinama realiu laisvės atėmimu, tačiau visi šįmet teisti pažeidėjai išsipirkdavo baudomis arba apskritai išsisukdavo pagal laidavimą.

Po Naujųjų važiavo namo

Naujausios Vilniuje išnagrinėtos bylos duomenimis, automobilį „VW Passat“ sostinės pareigūnai Naujųjų metų naktį sustabdė miesto pakraštyje, Žaliųjų Ežerų gatvėje.

Policijos alkoholio matuoklis parodė didesnį nei 1,5 girtumą.

Netrukus S.Geneikio apsvaigimas buvo patvirtintas ir kraujo tyrimu – medikai jam nustatė 2,02 promilės.

Iš Panevėžio kilusiam, bet sostinėje pastaruoju metu gyvenančiam 30 metų vyrui pagal naująją tvarką buvo iškelta ne administracinė, o baudžiamoji byla. Tai tapo S.Geneikiui lemtinga aplinkybe, mat neseniai jis buvo teistas už kitą nusikaltimą, o jo teistumas dar nebuvo išnykęs. Maža to, ankstesnėje byloje bausmės vykdymas jam buvo atidėtas, su sąlyga, kad tuo laikotarpiu jis nepadarys naujų nusikaltimų. Paprastas KET pažeidimas šiuo atveju jam nepakenktų, tačiau šįkart jis padarė tokį, už kurį numatyta baudžiamoji atsakomybė. Ir lygtinio teistumo sąlyga buvo šiurkščiai pažeista.

S.Geneikio byla dėl vairavimo neblaiviam teisme buvo nagrinėjama pagreitinto proceso tvarka.

Teisėjui jis prisistatė bendrovės „Graivas“ direktoriumi.

Automobilio nekonfiskavo

Vairuotojas teigė, kad sausio 1 d. apie 4.05 val., kai jį sustabdė policija, jis sėdo vairuoti, nes nesijautė taip apsvaigęs. Ir svajojo ramiai parvažiuoti namo. Kaltę S.Geneikis pripažino ir dėl savo poelgio gailėjosi.

Atsižvelgdamas į tai, teisėjas šiam vairuotojui paskirtą 45 parų arešto bausmę iškart sumažino trečdaliu – iki 30 dienų.

Taip pat teismas vairuotojui uždraudė trejus metus sėsti prie transporto priemonių vairo.

Teisėjas R.Bužinskas paaiškino, kodėl nutarė nekonfiskuoti automobilio „VW Passat“. Pirmiausiai dėl to, kad automobilis priklauso ne nusikaltusiam vairuotojui, o jo vadovaujamai firmai. Transporto priemone naudojasi ne tik bendrovės vadovas, bet ir kiti darbuotojai. Be to, šis „VW Passat“ iki šiol nebuvo patekęs į policijos juodąsias kronikas: juo šiurkštus pažeidimas padarytas tik pirmą sykį. Tiesa, galbūt todėl, kad bendrovė šį automobilį įsigijo vos prieš keletą dienų iki S.Geneikio sulaikymo.

2015 m. teismai buvo pripažinę S.Geneikį kaltu baudžiamojoje byloje dėl stambaus svetimo turto pagrobimo.

Direktorius iš visos šios situacijos galėjo išsisukti palyginti neskausmingai, jei ne komplikuota teisinė jo padėtis. 2015 m. teismas buvo pripažinęs jį kaltu baudžiamojoje byloje dėl stambaus svetimo turto pagrobimo. Tais pačiais metais apeliacinės instancijos teisėjai nurodė, kad nuteistajam pelnyti turi būti skirta 1 metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas gali būti atidėtas. Su sąlyga, kad jis nedarys naujų nusikaltimų.

Teisėjui R.Bužinskui savo paskirtą bausmę teko subendrinti su ta, kuri paskirta ankstesniu nuosprendžiu. Jos vykdymas bus pradėtas skaičiuoti nuo S.Geneikio suėmimo dienos.

Kol kas direktorius vaikšto laisvėje, o šį pirmadienį į nuosprendžio paskelbimą jo byloje nesiteikė atvykti.

Šiandienis Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo, per 20 dienų jis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius