Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gražulį ir Uoką Vilniaus policija nori nubausti administracine tvarka (nuotraukos)

Seimo narius Petrą Gražulį ir Kazimierą Uoką dėl jų veiksmų per seksualinių mažumų eitynes Vilniuje praėjusį šeštadienį, sostinės policija sieks nubausti administracine tvarka.
Seimo narys Petras Gražulis veržiasi pro policininkus
Seimo narys Petras Gražulis veržiasi pro policininkus / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma sostinės policijos pranešime, dėl Lietuvos Respublikos Seimo narių P.Gražulio ir K.Uokos veiksmų, susijusių su š.m. gegužės 8 d. Vilniuje vykusiomis eitynėmis „Už lygybę“, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmajame policijos komisariate abiejų Seimo narių atžvilgiu pradėta administracinių teisės pažeidimų, įvardytų Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 str. 2 d. „Policijos ar Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, Vadovybės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos bei Valstybės saugumo departamento pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymas, taip pat jo garbės ir orumo įžeidimas, reiškiamas žodžiu ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu, kibimu ar kitokiu elgesiu“ ir 187 str. 4 d. „Policijos specialiosios juostos ar kitos užtvaros su užrašu STOP POLICIJA, ribojančios įvykio vietos perimetrą, perėjimas, pervažiavimas, nuplėšimas ar nugriovimas“, bylų teisena.

Policijos ar Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, Vadovybės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos bei Valstybės saugumo departamento pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymas, taip pat jo garbės ir orumo įžeidimas, reiškiamas žodžiu ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu, kibimu ar kitokiu elgesiu, – užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų. Policijos specialiosios juostos ar kitos užtvaros su užrašu STOP POLICIJA, ribojančios įvykio vietos perimetrą, perėjimas, pervažiavimas, nuplėšimas ar nugriovimas – užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

Tuo pačiu metu buvo pradėta administracinio teisės pažeidimo, įvardyto Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 str., bylos teisena dėl Seimo nario P. Gražulio apipylimo vandeniu fakto – „Nedidelis chuliganizmas, tai yra necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, – užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų“.

Vykstant tyrimui, analizuojama turima vaizdo medžiaga ir renkami kiti būtini įrodymai. Baigus policijos atliekamą tyrimą, administracinių teisės pažeidimų bylos bus perduotos teisminiam nagrinėjimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius