-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitosios pagalbos mašinoje pacientę išžaginęs Kęstutis Stasaitis paleidžiamas į laisvę

Teismas nepaisė prokuratūros prieštaravimų ir paleido į laisvę dėl pacientės išžaginimo nuteistą greitosios pagalbos mediką Kęstutį Stasaitį.
K.Stasaitis
Kęstutis Stasaitis / LNK laidos stop kadras

15min.lt primena, kad visuomenę sukrėtęs nusikaltimas buvo įvykdytas 2009 m. spalio 24-osios naktį. Už tąsyk įvykdytą brutalų pacientės išžaginimą reanimobiliu važinėjęs felčeris Kęstutis Stasaitis (gim. 1974 m.) buvo nuteistas kalėti 7 metus, o vairuotojas Janas Andžejus Borkovskis – 5,5 metų.

Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisija neseniai nutarė, kad pusę bausmės atlikęs K.Stasaitis jau gali būti paleistas į laisvę.

Medžiaga dėl žagintojo lygtinio paleidimo buvo perduota teismui.

Tokiai pozicijai sostinės prokuratūra nepritarė, tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė K.Stasaičiui palankų sprendimą. Teisėja Virginija Liudvinavičienė nutarė, kad vyriškis bausmę toliau atlikti gali neizoliuotas nuo visuomenės.

Vienas iš teismo argumentų buvo tai, kad K.Stasaičiui laisvėje jau žadamas naujas darbas – jis galės būti žemės ūkio darbininku Joniškio žemės ūkio mokyklos mokomajame ūkyje.

Tiesa, pastarasis teismo sprendimas dar neįsiteisėjęs, jis gali būti apskųstas aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Kaip žinoma, lemtingą naktį medikai turėjo teikti pagalbą Pylimo gatvėje rastai 18-metei merginai, kuriai buvo sužalotas veidas, perpjauta lūpa. Iš pradžių sužeistoji buvo nuvežta į „Žalgirio“ klinikas, o įtariant, kad gali būti sukrėstos galvos smegenys, pervežta į Greitosios pagalbos ligoninę.

Iš ten po poros valandų K.G. buvo išleista į namus. Po dviejų dienų, neabejodama, kad greitosios pagalbos automobilyje buvo apsvaiginta medikamentais ir išžaginta, mergina kreipėsi į policiją. Gavus teismo medicinos ekspertų išvadą, K.Stasaitis ir J.A.Borkovskis buvo sulaikyti, o vėliau trims mėnesiams suimti.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, pakeliui iš vienos ligoninės į kitą K.Stasaitis merginai į sėdmenis suleido nenustatytos kilmės medikamentų, dėl kurių ji nepajėgė valdyti kūno ir pasipriešinti. Pasinaudodamas bejėgiška aukos būkle, slaugytojas ją išžagino. Paskui tą patį padarė automobilio vairuotojas J.A.Borkovskis.

Niekada kaltės nepripažinę nuteistieji skundė nuosprendžius iki pat Aukščiausiojo Teismo. Nieko nepešę, jie buvo priversti nukentėjusiajai sumokėti solidariai iš jų priteistą 40 000 litų kompensaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius