Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gyčiui Daugėlai skirta 500 Lt bauda

Pirmadienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas paskelbė nutarimą, kuriuo Gyčiui Daugėlai (gim. 1965 m.) skyrė 500 Lt baudą už pasipriešinimą pareigūnams ir jų įžeidimą.
Gytis Daugėla
Teisėjo plaktukas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Įžeidimas

Gytis Daugėla nubaustas už tai, kad 2009 m. kovo 13 d. apie 21.10 val., Kalvarijų – Šeimyniškių gatvių sankryžoje, Vilniuje, policijos tarnybiniame automobilyje, būdamas neblaivus, necenzūriniais žodžiais keikė policijos pareigūnus, elgėsi agresyviai, bandė pabėgti iš automobilio ir bandydamas išvengti sulaikymo aktyviais veiksmais pasipriešino policijos pareigūnams, praneša Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas.

Gytis Daugėla teismo posėdyje nedalyvavo, pateikė teismui prašymą, kuriame nurodė, jog kaltu neprisipažįsta, paaiškino, kad jokiais necenzūriniais žodžiais policijos pareigūnų ar kitų asmenų atžvilgiu nesikeikė, tik pašnibždomis sau pamąstė apie pareigūnų atliekamų veiksmų neteisėtumą, kadangi iš įvykusio eismo įvykio, kuriame dalyvavo, vietos buvo išvežtas nepabaigus forminti eismo įvykio dokumentų. Pareigūnams nesipriešino, prašo bylą jo atžvilgiu nutraukti.

Teismas konstatuoja, kad pažeidėjo G.Daugėlos kaltė padarius pažeidimus įrodyta administracinio teisės pažeidimo protokolu, nuosekliais liudytojų policijos pareigūnų parodymais teisme, kuriais jie patvirtino tarnybiniuose pranešimuose išdėstytas aplinkybes, kad vežamas į Vilniaus miesto priklausomybės ligų centrą G.Daugėla šių pareigūnų atžvilgiu vartojo necenzūrinius žodžius, tokiu būdu įžeisdamas pastarųjų garbę ir orumą, bei pasipriešino jiems spirdamas, bandydamas suduoti smūgius, dėl to pareigūnams teko uždėti pažeidėjui antrankius.

Kaip matyti iš Medicininės apžiūros neblaivumui, girtumui ar apsvaigimui nustatyti akto, nors G.Daugėla atsisakė medicininės ekspertizės girtumo laipsniui nustatyti, jo iškvepiamame ore buvo jaučiamas aiškus alkoholio kvapas. Kaip paaiškino liudytojai policijos pareigūnai, G.Daugėla iš eismo įvykio vietos į Vilniaus miesto priklausomybės ligų centrą vežė jo neblaivumui patikrinti, pažeidėjas geranoriškai įsėdo į tarnybinį automobilį, jokių priekaištų, prašymų ar pretenzijų pareigūnams nereiškė.

Šis nutarimas per 10 dienų gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius