-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į paramos centrą – su granata (atnaujinta 17.23)

Pirmadienį įpykęs vyriškis grasino Klaipėdos socialinio paramos centro darbuotojams. Į įstaigą jis atsinešė daiktą, panašų į granatą, ir grasino jį susprogdinti, o darbuotojus papjauti.
Klaipėdos socialinės paramos centro vadovė D.Stankaitienė pripažino, kad uostamiesčio socialiniai darbuotojai nebesijaučia saugūs netgi darbovietėje, kur jie užgauliojami benamių.
Klaipėdos socialinės paramos centro vadovė D.Stankaitienė pripažino, kad uostamiesčio socialiniai darbuotojai nebesijaučia saugūs netgi darbovietėje, kur jie užgauliojami benamių. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Laimė, niekas nenukentėjo, o vyras išvežtas į policijos komisariatą. Vyras centre, esančiame Taikos prospekte, lankėsi jau ne kartą ir taip pat yra grasinęs.

Išsitraukęs daiktą panašų į granatą jis pagrasino įstaigą susprogdinti. „Jis mums tiesiai ir pasakė, kad tie, kurie liks gyvi, bus paskersti”, – susijaudinusi pasakojo įstaigos vadovė Diana Stankaitienė.

Vyriškis darbuotojus iškeikė necenzūriniais žodžiais. Kaip pasakojo D.Stankaitienė, jis socialinius darbuotojus terorizuoja jau nuo rugpjūčio.

Už nužudymą kalėjęs vyras grįžęs į laisvę nesugebėjo susitvarkyti savo gyvenimo. Kasdien jis matomas apsvaigęs nuo alkoholio.

Klaipėdos miesto socialinės paramos centro socialiniams darbuotojams grasinta ne kartą. Kaip tvirtinama spaudai išplatintame pranešime, darbuotojai nesijaučia saugūs savo darbo vietose, pakeliui į darbą ir iš jo. Centro socialiniai darbuotojai teisėtai prašo įstaigos vadovės užtikrinti jų saugumą.

Įstaiga yra pasirašiusi sutartį su apsaugos paslaugas teikiančia įmone ARGUS ir kiekvienas darbuotojas gali išsikviesti pagalbą specialiu pulteliu. Darbuotojai yra apmokyti, kaip dirbti su į agresiją linkusiais klientais, o tokie asmenys yra įtraukiami į registrą, kuriame kaupiama informacija apie į agresiją linkusius asmenis.

Tačiau baiminamasi, kad visų šių priemonių gali ir neužtekti, nes didėjant skurdui ir socialinei įtampai asmenų, kurie atvirai ir nuolat grasina socialiniams darbuotojams dėl to, kad šie negali skirti prašomos socialinės paramos, skaičius auga.  

Centro darbuotojams ypač nesaugu dėl to, kad Šturmanų gatvėje veikia „oficiali ir legali” vieta, kurioje socialinės rizikos asmenys girdomi nuo ryto iki vakaro. Išgėrę jie atvyksta į centrą reikalauti maitinimo ir kitų socialinių paslaugų. Šie asmenys būriuojasi ir prie Socialinės paramos centro, ir prie Klaipėdos sveikatos priežiūros centro arba sėdi ant suoliukų ir užgaulioja abiejų centrų darbuotojus bei klientus.

Socialiniai darbuotojai ne kartą ėmėsi žygių dėl vadinamojo taško, tačiau kol kas nepasiekta jokių rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius