-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į turgų – su kontrabandinėmis cigaretėmis ir „motinos santaupomis“

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, kontroliuodami akcizais apmokestinamas prekių nelegalią apyvartą, ketvirtadienį surengė operaciją Šiaulių miesto centrinės turgavietės prieigose ir sulaikė 26 metų šiaulietį K.P., nešiną kontrabandinėmis cigaretėmis.
Kontrabandinės cigaretės ir pinigai
Kontrabandinės cigaretės ir pinigai / Šiaulių policijos nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių policijos pranešime, vyras, perėjęs Žemaitės ir Vilniaus gatvių sankryžą, jau traukė turgavietės link, tačiau kelią jam pastojo kriminalistai. Plastikiniame „Maximos“ maišelyje jie rado 60 pakelių cigarečių „Saint George“ su rusiškomis banderolėmis.

Nors sulaikytasis neprisipažino, tačiau pareigūnai mano, kad šios cigaretės buvo skirtos parduoti turgavietėje šiauliečiams, ieškantiems pigesnių rūkalų. Šis įtarimas laužtas ne iš piršto. K.P. pareigūnams labia gerai pažįstamas kaip asmuo, jau aštuonerius metus turgavietėje nuolat prekiaujantis kontrabandinėmis cigaretėmis. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams dėl šio nelegalaus užsiėmimo jis įkliūna jau 24-tą kartą. Jam paskirtų baudų suma siekia net 270 tūkstančių litų.

Šio šiauliečio brolis S.P. pagal protokolų už kontrabandinių cigarečių laikymą ir pardavimą skaičių irgi yra vienas lyderių Šiauliuose.

Už neteisėtą veiklą skiriamos baudos - broliams nė motais, nes jie jų nemoka ir neturi jokio turto, į kurį galėtų būti nukreiptas baudų išieškojimas. Tad baudos ir jų pakeitimas viešaisiais darbais ar areštu – neefektyvios priemonės prekiautojams kontrabandinėmis cigaretėmis pažaboti. Deja, Administracinių teisės pažeidimų kodeksas izoliavimo nuo visuomenės ilgesniam laikui nenumato. Visų tokio plauko pažeidėjų laukia teismo sprendimu paskirtos baudos, kurios priklauso nuo pažeidimo pobūdžio gali siekti net 50 tūkst. litų.

Kovo 3 d. dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo K.P. pradėta dar viena administracinė byla. Tik šįkart, ko gero, vien baudos paskyrimu ir cigarečių konfiskavimu reikalas nesibaigs. Mat policijos pareigūnai pas K.P. rado ne tik cigarečių, bet ir 2 tūkst. 420 litų grynųjų pinigų. Iš kur tokia suma pas nedirbantį ir legalių pajamų neturintį šiaulietį? Vyras, pasitelkęs savo lakią vaizduotę, bandė pareigūnams įteigti, kad tai - jo motinos pinigai, nes ji savo santaupas laikanti pas jį.

„Bankininko“ versija pareigūnams pasirodė neįtaigi. Jei K.P. tyrimo metu neįrodys, jog šie pinigai įgyti teisėtai, jiems kils konfiskavimo grėsmė.

Kontroliuodami akcizais apmokestinamas prekių judėjimo srautus, praėjusiais metais Šiaulių apskrities pareigūnai iš nelegalios apyvartos paėmė 62 tūkst. 517 pakelių įvairių kontrabandinių cigarečių. Jei skaičiuotume mažiausiomis mažmeninės cigarečių prekybos kainomis, tai, realizavus šiuos rūkalus parduotuvėse, į valstybės biudžetą akcizo pavidalu būtų įplaukę per 276 tūkstančius litų.

Šiemet Šiaulių apskrityje per 2 mėnesius iš nelegalios apyvartos pareigūnai paėmė jau 10 tūkst. 188 pakelių kontrabandinių cigarečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius