-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į žmonių minią Kėdainiuose įsirėžusiam vairuotojui gresia iki penkerių metų nelaisvės (nuotraukos, papildyta 21.30 val.)

Šeštadienį Kėdainiuose per šoninio slydimo automobiliais, labiau žinomo kaip „driftingas", pasirodymus į žmonių minią įsirėžusiam ir septynis žmones sužalojusiam vairuotojui gresia iki penkerių metų nelaisvės.
Automobilis skrieja į žiūrovų minią
Automobilis skrieja į žiūrovų minią / Roberto Paulauskio/SEAT Klubas nuotr.

15min.lt jau skelbė apie nelaimę, šeštadienį įvykusią per atrankinius „driftingo" pasirodymus, po kurių buvo atrenkami vairuotojai į „Driftingo čempionato PRO lygą". Šiek tiek po 13 val. „licenzijavimo dienos" dalyvis M.K. (gim. 1984 m.) su automobiliu Nissan 200SX, baigė trasą ir važiavo į stovėjimo vietą.

Važiuodamas į stovėjimo vietą, M.K. nesuvaldė automobilio, nučiuožė ant žalios vejos ir rėžėsi į žmonių minią.

Policijos departamentas sekmadienį informavo, kad per incidentą sunkiausiai sužalotas žiūrovas B.Ž. (gim. 1984 m.). Jis tolimesniam gydymui išvežtas į Kauno ligoninę.

Sužalotieji E.Š. (gim. 1986 m.) ir M.D. (gim. 1982 m.) gydomi Kėdainių ligoninėje, o M.K. (gim. 1987 m.), A.P. (gim. 1985 m.), T.T. (gim. 1982 m.) ir J.D. (gim. 1988 m.) po medikų apžiūros paleisti namo ir gydomi ambulatoriškai.

Po nelaimės Kėdainių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 3 dalį. Šis kodekso straipsnis skelbia: „Tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo sunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų".

Pareigūnai kol kas nekomentuoja, ar vairuotojas galėjo būti apsvaigęs nuo alkoholio ar kvaišalų. Pasak pareigūnų, paimta vairuotojo kraujo, kai bus gauti tyrimų rezultatai, tada ir bus žinoma, ar jis nebuvo apsvaigęs.

Į minią įsirėžusį automobilį Nissan policija išvežė į saugojimo aikštelę. Automobilį tiria ekspertai.

Automobilio nesuvaldęs vairuotojas M.K. šeštadienį buvo apklaustas policijoje. Po apklausos jis paleistas namo.

Iš karto po nelaimės iškilo klausimas, ar per pasirodymus buvo pakankamai užtikrintas žiūrovų saugumas. Tačiau išgirdę šį klausimą, dar šeštadienį varžybų organizatoriai teigė, kad savo kaltės jie neįžvelgia ir atsakomybės dėl įvykusios nelaimės prisiimti negali.

„Nelaimė įvyko už trasos ribų. Po finišo yra baigiamasis kelias. Visi vairuotojai buvo perspėti ir ne kartą raginti, kad finišavus mažintų greiti, važiuotų lėtai", - 15min.lt žurnalistei iš karto po nelaimės sakė vienas iš varžybų organizatorių Tomas Gruzdys.

Beje, nors pareigūnai tyrimo kol kas plačiai nekomentuoja, praktika rodo, jog žiūrovų saugumo užtikrinimo klausimai per tokius pasirodymus, irgi būna ikiteisminio tyrimo objektas.

Papildyta 21.30 val.: Kaip sekmadienio vakarą redakciją informavo skaitytojas Modestas, nors oficialiai buvo pranešta, kad per nelaimę sužaloti A.P. (gim. 1985 m.) ir  T.T. (gim. 1982 m.) paleisti gydytis ambulatoriškai, jie vis dėlto gydomi Vilniaus ligoninėje.

Pasak Modesto, abiems lūžusios kojos, abu bus operuojami.

„Namo jie bus paleisti dar labai negreit", - redakcijai rašo skaitytojas Modestas, kurio žiniomis iš Kėdainių ligoninės Vilniaus medikams jau yra pervežtas ir E.Š. (gim. 1986 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius