-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 05 /12:50

Ignalinos rajone liepsnos apėmė medinę bažnyčią, įgriuvo stogas

Antradienį ryte užsiliepsnojo 1773 metais statyta Ceikinių kaimo Švč. Mergelės Marijos vardo bažnyčia.

Antradienį 09.41 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Ignalinos rajone, Ceikinių kaime, dega medinė bažnyčia.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Utenos apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Pirminiais duomenimis, užsiliepsnojo Ceikinių kaimo bažnyčios stogas, tačiau gaisras išplito į medinio pastato vidų.

Kaip 15min teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Laura Valauskienė, įvykio vietoje didžiulį gaisrą malšina gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Taip pat išsiųsta PAGD grupė koordinuoti darbą.

„Išsiųstos 6 autocisternos ir dvejos autokopėčios bei mobili pajėgų koordinavimo grupė, kuri padės gelbėjimo darbų vadovui priimti sprendimus“, – teigė PAGD atstovė.

VIDEO: Bažnyčią prižiūrėjusi moteris: liepsnojo taip, kad jau negalėjome įeiti

Kaip praneša įvykio vietoje dirbantis 15min žurnalistas, 11 val. medinės bažnyčios stogas jau buvo visiškai sudegęs, pažeistos stogo konstrukcijos įgriuvo, o pirmas aukštas skendėjo dūmuose.

12 val. gaisras buvo lokalizuotas, ugniagesiai atliko baigiamuosius darbus.

Pirminiais duomenimis, gaisras buvo pastebėtas per vėlai, todėl ugniagesiai buvo bėjegiai prieš įsisiautėjusias liepsnas.

Kai pirmieji ugniagesiai pasirodė įvykio vietoje, bažnyčios stogas jau degė atvira liepsna, nes artimiausia gaisrinė buvo už 15 kilometrų nuo įvykio vietos.

Iš viso gaisrą malšino net 11 ugniagesių autocisternų.

Šiuo metu įvykio vietoje dirba kultūros paveldo atstovai, kurie gelbėja įvairius liturginius drabužius, dokumentus ir kitus didelę istorinę vertė turinčius daiktus

Ignalinos turizmo centro duomenimis, Ceikinių bažnyčia pastatyta 1773 metais, 1947 metais padidinta. Bažnyčia yra liaudies architektūros formų, pažymi BNS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius