-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš močiutės Rokiškyje 800 litų atėmęs anūkas sučiuptas ir jau iškeliavo į laisvės atėmimo vietą

Močiutę ne kartą nuskriaudęs ir net grasinęs ją užmušti neblaivus anūkas – už smurto išpuolius prieš tris dienas nuteistas 39 metų rokiškietis G.I., neatvyko išklausyti nuosprendžio apie jam paskirtą vienerių metų trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir nutarimo suimti teismo salėje.
Godų sukčių sulaikė namo grįžęs šeimininkas.
Antrankiai / scanpix.lt nuotr.

Tačiau, kaip praneša Panevėžio apygardos prokuratūra, nuo bausmės jam išsisukti nepavyko – buvo sulaikytas trečiadienį, kai iš nukentėjusiosios, pas kurią lankytis anūkui buvo uždrausta, pavogė 800 litų.

Trečiadienį už smurto išpuolį šeimoje vienam rokiškiečiui skirtas įpareigojimas gyventi skyrium nuo nukentėjusiosios, dar du smurtautojai šią savaitę pagreitinto proceso tvarka sulaukė bausmių – rokiškiečiai prokurorai, perdavę teismui su prašymu nagrinėti pagreitinto proceso tvarka tris nusikaltimų žmogaus sveikatai baudžiamąsias bylas, kontroliuoja dar penkis ikiteisminius tyrimus, susijusius su smurtu artimoje aplinkoje.

„Smurto artimoje aplinkoje išpuolius stengiamės ištirti kuo greičiau ir prašome kaltininkus nubausti pagreitinto proceso tvarka. Kol atliekamas ikiteisminis tyrimas svarbu, kad nukentėjusieji galėtų jaustis saugiai, todėl kartu su kitomis kardomosiomis priemonėmis įtariamiesiems skiriamas įpareigojimas gyventi skyrium nuo nukentėjusių šeimos narių, draudžiama lankytis pas nukentėjusius asmenis, bendrauti ir ieškoti ryšių su jais“, - teigia Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Diana Suvaizdytė – Makšimienė.

Prokurorei Dianai Suvaizdytei – Makšimienei teko ginti nuo smurtavusio neblaivaus sutuoktinio – 38 metų Juodupės miestelio gyventojo S.N. nukentėjusią neįgalią jo žmoną ir nepilnametį sūnų, nes nukentėjusieji dėl sveikatos būklės ir amžiaus negalėjo visiškai savarankiškai ginti savo interesų. Smurtautojas buvo sulaikytas, kitą dieną po veikos padarymo buvo kreiptasi į teismą su pareiškimu nagrinėti  baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka.

Sūnų smaugęs ir spyręs žmonai į koją su neužgijusia po operacijos žaizda – abiem sukėlęs didelį skausmą, smurtautojas per dvi dienas sulaukė bausmės – jam vieneriems metams apribota laisvė, uždrausta lankytis pas nukentėjusius šeimos narius, paskirtas įpareigojimas 50 valandų per du mėnesius dirbti globos ir rūpybos įstaigose.

Prokuroras Gediminas Stočkus, palaikęs valstybinį kaltinimą kitoje nusikaltimų žmogaus sveikatai baudžiamojoje byloje, kurioje sukėlęs tyčinį fizinį skausmą buvo kaltinamas 33 metų rokiškietis E.M., gynė nuo smurtautojo nukentėjusios jo gyvenimo draugės interesus.

Nuo neblaivaus gyvenimo draugo smūgių nukentėjusi rokiškietė sakė nebenorinti, kad ne kartą smurtavęs vyriškis gyventų kartu su ja ir vaikais. Už smurto išpuolį 33 metų rokiškiečiui E.M. teks atlikti 20 parų arešto bausmę ir sumokėti vieno tūkstančio 150 litų baudą, jam trejiem metams paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas prisiartinti prie nukentėjusios gyvenimo draugės, jis įpareigotas per tą laiką gyventi skyrium ir su ja nebendrauti. Nuteistajam taip pat  teks atlyginti trijų tūkstančių neturtinę žalą nukentėjusiajai.

Už smurtą artimoje aplinkoje tenka atsakyti įstatymų numatyta baudžiamąja tvarka, smurtautojas, padaręs žalą žmogaus sveikatai, turtui, aplinkai, taip pat padaręs neturtinę žalą, privalo ją atlyginti smurtą patyrusiam asmeniui teisės aktų nustatyta tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius