Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš tarnybos atleistas kontrabandininkams talkinęs ir kolegų demaskuotas pareigūnas

Darbo neteko kontrabandininkams talkinęs ir už tai nuteistas Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas. Kolegų demaskuotas vyras atleistas iš vidaus tarnybos. Buvusiam pasieniečiui teismas yra skyręs dešimttūkstantinę baudą.
Pasieniečių emblema
Pasieniečių emblema / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, įsiteisėjus 2013 m. lapkričio 11 d. Kauno apygardos teismo baudžiamajam įsakymui, penktadienį iš vidaus tarnybos atleistas 24-erių VSAT Lazdijų rinktinės Sargybų skyriaus pasienietis V.N.

Šiuo baudžiamuoju įsakymu pareigūnas buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, bendrininkavimo gabenant kontrabandą ir tarnybos paslapties atskleidimo. Už tai jam buvo skirta 78 tūkst. litų bauda.

Vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis baudą sumažinus trečdaliu ir įskaičius ikiteisminio tyrimo metu laikinajame sulaikyme išbūtą laiką, buvusiam pareigūnui teks sumokėti 51 tūkst. 740 litų baudą.

Įtarimai V.N. pareikšti 2012 m. rugpjūčio 24 d., kai jį sulaikė VSAT Lazdijų rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Imuniteto poskyrio pasieniečiai. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad V.N. už piniginį atlygį sudarė sąlygas kontrabandininkams organizuoti cigarečių kontrabandos iš Rusijos į Lietuvą gabenimą per Širvintos upelį. Juo eina dviejų valstybių siena.

Tąsyk iš viso pasieniečiai sulaikė 16 dėžių, t.y. 8 tūkst. pakelių, cigarečių.

Be buvusio pareigūno V.N., šioje baudžiamojoje byloje kaltu pripažintas ir Kybartų gyventojas A.K., kuriam už cigarečių kontrabandos gabenimą skirta 39 tūkst. litų bauda.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius