Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2012 07 20 /2012 07 21

Iš Vilniaus lėktuvu į užsienį buvo bandoma išsiųsti artilerijos sviedinį

Visos Vilniaus specialiosios tarnybos penktadienio vakarą buvo iškviestos į Vilniaus oro uosto krovinių terminalą, viename iš siuntinių aptikus į sprogmenį panašų daiktą.
Iš Vilniaus lėktuvu į užsienį buvo bandoma išsiųsti artilerijos sviedinį
Iš Vilniaus lėktuvu į užsienį buvo bandoma išsiųsti artilerijos sviedinį / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Incidentas įvyko apie 20 val. muitininkams rentgeno aparatu šviečiant krovinius ir pastebėjus, kad viename iš jų yra į sprogmenį panašus daiktas. Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, greitosios pagalbos medikai ir Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Kol į įvykio vietą važiavo išminuotojai, specialiosios tarnybos iš krovinių terminalo evakavo visus ten dirbančius žmones, tarp jų ir muitinės pareigūnus. Pirminiais duomenimis, buvo evakuota 15–20 žmonių.

Išminuotojai, patikrinę įtartiną krovinį, nustatė, kad lėktuvu į užsienį buvo bandoma išsiųsti artilerijos sviedinį. Tiesa, jis buvo be sprogstamosios medžiagos.

Policijos pareigūnai kol kas neatskleidžia, į kurią šalį turėjo keliauti artilerijos sviedinys. Pareigūnai taip pat neatmeta galimybės, kad tokiu būdu gali būti tikrinamas oro uosto tarnybų budrumas.

Išminuotojams nustačius, kad radinys realios sprogimo grėsmės nekelia, darbuotojams buvo leista grįžti į terminalą. Tuo tarpu Vilniaus policija dėl incidento pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Papildyta 10.06 val.: Šeštadienio rytą policija pateikė oficialią informaciją apie šį incidentą. Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, penktadienį apie 20.10 val. Oro uosto pašto siuntų skyriuje, tikrinant paštą rentgeno aparatu, rastas sprogmuo. Tai 65 mm artilerijos sviedinys. Jo ilgis – 29 cm.

Sviedinys buvo be sprogdiklio ir sprogstamosios medžiagos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius