Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išgelbėtųjų sąraše – ir vyriškis, ir veršiukas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino karščiausius praėjusios paros (lapkričio 6 d.) įvykius.
Veršiuko ir žiurkėno susitikimas
Veršiukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią parą Lietuvoje kilo 15 gaisrų. Žmonių aukų juose buvo išvengta. Ugniagesiai dar atliko 24 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo juose vieną gyventoją, pažymima ketvirtadienį PAGD atstovų paviešintame pranešime.

Ketvirtadienio naktį Panevėžyje, Pušaloto gatvėje, užsiliepsnojo keliems asmenims priklausantis ūkinis pastatas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis statinys jau degė atvira liepsna. Per gaisrą sandėlis ir jame buvęs turtas sudegė. Įvykis tiriamas.

Trečiadienį ryte Šalčininkų rajono Vaidagų kaime užsidegė lengvasis automobilis „VW Passat“. Gaisro metu mašina sudegė, o gaisro aplinkybės tikslinamos.

Dar vienas automobilis vakar popiet liepsnojo Jurbarke, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje. Čia dėl elektros instaliacijos gedimo užsidegė lengvasis automobilis „Audi 80“. Ugnis išdegino mašinos variklio skyrių.

Kelmės rajono Lapkalnio kaime vakar popiet užsidegė vasaros virtuvėje įrengta mėsos rūkykla. Gaisro metu sudegė mėsos rūkykla ir joje buvusių apie 30 kg mėsos gaminių. Taip pat aprūko lauko virtuvės lubos ir sienos, išdegė dalis stogo.

Vakar vakare Jonavoje, Fabriko gatvėje užsidegė UAB „Argva“ gamybiniame pastate įrengtas žvakių liejimo cechas. Kai ugniagesiai atvyko į gaisro vietą, atvira liepsna jau degė metalinio pastato apšiltinimo medžiaga – putų poliuretanas, taip pat viduje liepsnojo 3 apšiltintos metalinės parafino talpyklos. Gaisro metu buvo išardytas metalinis pastatas, sudegė apie 5 tonas išsiliejusio parafino, aprūko prijungto mūrinio pastato patalpos. Gaisro priežastys aiškinamos.

Vakar Kauno rajono Šlienavos kaime gelbėtojai iš apsivertusio lengvojo automobilio „Citroen ZX“ ištraukė prispaustą mašinos keleivį ir perdavė jį iškviestiems medikams.

Mažeikių ugniagesiai trečiadienį gelbėjo veršiuką, įkritusį į šalia kelio Mažeikiai–Skuodas esančią 4 metrų gylio betoninę duobę. Į pagalbą buvo pasitelktas ūkininko ekskavatorius, kuris atkasė ir iškėlė 2 šulinio rentinius, o po to buvo iškeltas ir diržais apjuostas veršiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius