Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išprievartauta mergina kalta pati, kad neįveikė žagintojų?

Tuo metu, kai Vilniuje generalinis prokuroras Darius Valys trimituoja apie reformą, jo pavaldiniai provincijoje priima sveiku protu sunkiai suvokiamus sprendimus. Merginą pagrobę ir kelias valandas žaginę keturi alytiškiai net nebuvo pasiųsti į teismą.
Kauno moterų draugijos kovos su smurtu prieš moteris simbolis - plakatas su sumušta moterimi
Kauno moterų draugijos kovos su smurtu prieš moteris simbolis

Dvidešimtmetė alytiškė buvo įsitikinusi, kad keturi jauni vyrai, jėga ją išsitempę iš namo laiptinės, išsivežę į nuošalią sodybą ir vertę įvairiais būdais tenkinti jų lytinę aistrą, sulauks bausmės. Tačiau merginai teko skaudžiai nusivilti. Apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Pernai gruodžio 26-osios popietę viename Alytaus daugiabutyje gyvenantys 28 metų Kęstutis B., 34 metų Robertas J., 24 metų Mangirdas P. ir iš kito namo į svečius atėjęs 25 metų Deividas L. nusprendė kartu švęsti antrą Kalėdų dieną.

Norėjo sekso ir striptizo

Kad šventė būtų įspūdingesnė, alytiškiai sumanė pasikviesti merginą, kuri ir pašoktų striptizą, ir užsiimtų su jais seksu.

Deividas ir Kęstutis kelis kartus skambino Neringai, su kuria neseniai buvo susipažinę, ir bandė ją įkalbėti susitikti.

Vėliau pareigūnams jie teigė, kad mergina sutiko pasilinksminti už pinigus – savo noru išėjo iš namų, įlipo į automobilį, užmiesčio sodyboje be jokios prievartos kelias valandas šoko striptizą ir įvairiais būdais tenkino jų lytinę aistrą.

Tuo tarpu pati Neringa tvirtino, kad įkyriai įkalbinėjama atsisakė susitikti – aiškino, jog blogai jaučiasi.

„Apsimetę kurjeriu, kuris nori atvežti gėlių ir šampano, jie iš manęs išgavo adresą. Gaila, kad per vėlai tai supratau. Koridoriuje laukiau kurjerio, o iš lifto išlipo Kęstutis, Deividas ir dar vienas nematytas vyras. Vėliau sužinojau, jog tai – Mangirdas.

„Kęstas iš karto piktai pasakė – nenorėjai su dviem, dabar su keturiais važiuosi. Ir jėga įsitempė į liftą”, – pasakojo Neringa.

„Lifte Kęstutis mėgino mane smaugti, kad nerėkčiau. Net sąmonė aptemo, todėl netekau jėgų. Iki automobilio ėjau jų apsupta, kad negalėčiau pabėgti. Pamačiusi žmogų, vedžiojantį į buldogą panašų rudą šunį, pradėjau šaukti, kad gelbėtų. Tačiau jis nesureagavo arba neišgirdo. Gerai, kad kaimynai matė ir girdėjo, kaip tie keturi laiptinėje elgėsi su manimi, nes daugiau liudininkų neturėčiau”, – kalbėjo nukentėjusioji.

Mergina buvo atvesta ir įstumta į automobilį, kuriame sėdėjo vairuotojas Vidmantas ir ketvirtas būsimos orgijos dalyvis Robertas.

„Dar važiuojant automobiliu jie pradėjo reikalauti oralinio sekso. Kai nesutikau, Kęstutis pagrasino, kad tuoj plauksiu ant ledo lyčių.  Norėdama likti gyva turėjau paklusti jų norams. Kai po kelių valandų grįžome iš nuošalios užmiesčio sodybos, jie manęs neišleido mieste – Robertas nusivežė į savo sodo namelį.  Dar važiuojant automobiliu jie pradėjo reikalauti oralinio sekso. Kai nesutikau, Kęstutis pagrasino, kad tuoj plauksiu ant ledo lyčių.

Liudininkė irgi patyrė šoką

Alytaus rajono apylinkės prokuratūros sprendimas po dviejų mėnesių nutraukti ikiteisminį tyrimą pašiurpino ne tik Neringą, jos tėvus, bet ir kaimynus. Kai trys augaloti vyrai smulkutę Neringą tempė iš koridoriaus į liftą, matė kaimynė Janina L. su vyru, jie bandė merginą gelbėti.

„Neįmanoma pagalvoti, kad ji su tais vyrais ėjo savo noru. Džiaugiuosi, kad dar nenugalabijo. Baisu, kai tokie žiaurūs žmonės jaučiasi nebaudžiami. Niekas neturi teisės naudoti prievartos prieš kitą. Net vyras prieš savo žmoną”, – piktinosi iki šiol to įvykio negalinti pamiršti moteris.

Tą dieną apie 16 val. ji su vyru pakilo liftu iš ketvirto aukšto į dešimtą ir aikštelėje pamatė tris įkaušusius jaunuolius, kurie šiurkščiai atkirto į klausimą, iš kurio jie buto.

„Tuomet išgirdau ir savo kaimynės anūkės Neringos balsą. Mergina pasakė, kad jų čia neatsivedė, ir bandė eiti iš lifto aikštelės į koridorių, tačiau ją kažkuris nutempė atgal. Pagrasinau iškviesti policiją, bet vaikinai ir toliau elgėsi labai įžūliai – užstojo Neringai kelią į mūsų butą ir apstumdę klykiančią įsitempė į liftą.

Ji spiegė ir ten, ir prie laiptinės. Besipriešindama nutraukė brezentinę durų rankeną, pametė plaukų lankelį, lifte – telefoną.

Vienas priekyje, o kiti du iš abiejų pusių ją nusivedė iki kito namo. Tuo metu kieme nebuvo žmonių”, – pasakojo Janina L.

Policininkai buvo kurti

Moteris mobiliuoju telefonu puolė skambinti bendrosios pagalbos numeriu 112 ir prašė sujungti su policija.  Janina L. šaukė, kad trys vyrai prievarta išsitempė merginą iš namo ir kažkur vedasi.

Baisų triukšmą išgirdusi ir pamaniusi, kad vyksta muštynės, beveik tuo pat metu iš laidinio telefono policijai bandė skambinti ir kita kaimynė Daiva L.  Tačiau policijos pareigūnai nepasirodė.

Vėliau Alytaus apskrities policijos komisariate buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas dviejų pareigūnų atžvilgiu dėl nepakankamo pareigų atlikimo.  Jeigu tuo metu jos būtų buvusios atliktos deramai, nusikaltimo tikriausiai nebūtų įvykę.

Du mėnesius trukęs ikiteisminis tyrimas baigėsi nukentėjusiosios šoku ir keturių jos skriaudikų triumfu.

Rytis Kirkliauskas, ikiteisminį tyrimą kontroliavęs Alytaus prokuroras: tyrimas nutrauktas

„Ištyrus byloje esančius faktinius duomenis, tačiau nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamųjų kaltę, tyrimą nusprendžiau nutraukti. Mano manymu, laisvė merginai nebuvo apribota. Ji turėjo galimybę pabėgti ir priešintis, šauktis pagalbos. Be to, nukentėjusioji, duodama parodymus, yra nenuosekli. Jos parodymus iš esmės patvirtina tik jos pačios parodymai.

Tuo tarpu daugelio liudytojų ir įtariamųjų parodymai yra nuoseklūs ir neprieštarauja kitai tyrimo metu surinktai medžiagai", – sakė R.Kirkliauskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius