Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečių pasalos rezultatas – beveik 80 tūkst. eurų nuostoliai kontrabandininkams

Pasalą Varėnos rajone surengę pasieniečiai sulaikė daugiau kaip 32 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, vertų beveik 80 tūkst. eurų,  mikroautobusą ir kontrabanda įtariamus keturis asmenis. Gaudynių metu panaudotas tarnybinis ginklas.
Pasieniečių konfiskuotas „VW Caravelle“
Pasieniečių konfiskuotas „VW Caravelle“ / VSAT nuotr.

Sekmadienį paryčiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pareigūnai ties Varėnos rajono Kalvių kaimu surengė pasalą. Ši vieta yra maždaug už kilometro nuo sienos su Baltarusija. Sargybų skyriaus pareigūnai blokavo kelią, vedantį iš Kalvių.

Pasieniečiai iš toli stebėjo nuo valstybės sienos į Lietuvos gilumą važiuojantį įtartiną mikroautobusą „Volkswagen Transporter“. Jam sustojus užblokuotame kelyje iš „Volkswagen Transporter“ iššoko du vyrai. Jie pasileido slėptis į mišką. Bėglius persekiojęs VSAT pareigūnas į viršų paleido vieną įspėjamąjį šūvį iš pistoleto. Tai paveikė vieną sprukusįjį – vyras sustojo, nesipriešino ir buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad jis yra 45 metų Trakų rajono gyventojas.

VSAT nuotr./Pasieniečių konfiskuotas „VW Caravelle“
VSAT nuotr./Pasieniečių konfiskuotas „VW Caravelle“

Mikroautobuse Varėnos rinktinės pasieniečiai rado juoda polietileno plėvele aptrauktas 65 gamyklines dėžes cigarečių. Visi 32 500 pakelių rūkalų „Fest“ buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 78 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Tyrimą vykdę VSAT pareigūnai sekmadienį dar sulaikė 24, 29 ir 31 metų Vilniaus rajono gyventojus, įtariamus prisidėjus gabenant šį kontrabandinį krovinį. Sulaikytuosius pasieniečiai buvo uždarę areštinę. Po apklausų ketveriukei skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti pasieniečiai Trakų ir Vilniaus rajonų gyventojus paleido.

Mikroautobusas ir juo gabentas kontrabandinių rūkalų krovinys saugomi Varėnos rinktinėje.

VSAT primena, kad už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas, kuriomis daroma žala valstybei, asmenys gali gauti piniginį atlygį.

Pasieniečiai laukia tokių pranešimų apie kontrabandos ar korupcijos atvejus. Pranešėjui už tai gali būti atlyginama iki 14 tūkst. eurų, todėl asmenys, turintys vertingos informacijos, kviečiami būti aktyvūs ir pilietiški.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius