-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išskirtinis pasakojimas: ginkluotos Vilniaus narkotikų gaujos sulaikymas iš arti

Sostinės policija sudavė smūgį Vilniuje veikusiai narkotikų platintojų gaujai. Slaptos operacijos metu buvo sulaikyti šeši jaunuoliai. Vėliau atliekant kratas jų namuose aptikta keli kilogramai marihuanos ir ginklas su šoviniais. Šioje operacijoje dalyvavo ir viską stebėjo iš arti 15min žurnalistas.

Pareigūnai organizuoja slaptą operaciją

Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnai turėjo informacijos apie jaunuolius, kurie prekiauja narkotikais dideliais kiekiais. Po kurio laiko tyrėjai išsiaiškino vietą, kurioje ši gauja planavo parduoti kanapių maždaug už 2000 eurų.

Kriminalinės policijos pareigūnai nutarė, kad tai bus tinkamiausia vieta sulaikyti prekeivius. Apie planuojamą sulaikymo operaciją žinojo tik nedidelė grupė žmonių. Tai kriminalinės policijos tyrėjai, tyrę galimą nusikaltimą, ir sulaikymo komanda – Viešosios tvarkos valdybos mobiliosios kuopos pareigūnai.

Apie planuojamą sulaikymo operaciją žinojo tik nedidelė grupė žmonių.

Apie gaują buvo žinoma nedaug. Informacija apie galimą pasipriešinimą ir turimus ginklus taip pat nebuvo aiški. Tad pareigūnai nutarė pasiruošti bet kokiems netikėtumams. Kaip vėliau paaiškėjo – policininkų nuojauta buvo teisinga.

Sulaikymo metu narkotikų platintojai priešinasi

Narkotikų platintojai sutarė susitikti viename iš Naujininkų rajono daugiabučių kiemų. Čia jie atvyko dviem automobiliais. Tačiau sostinės kriminalistai kieme pasirodė keliomis akimirkomis anksčiau. Jie nusikaltėlių laukė kiemo gilumoje pastatytame automobilyje.

Dar vienas automobilis su kaukėtais ir automatais ginkluotais pareigūnais buvo kiek tolėliau. Kad neatkreiptų į save dėmesio.

Sulaukę tinkamo momento kriminalistai šoko iš mašinos ir pribėgo prie dviejų jaunuolių. Prasidėjo sulaikymo operacija.

Pareigūnai dar prieš operaciją įtarė, kad sulaikomi jaunuoliai gali priešintis.

Vos pribėgus prie narkotikų platintojų prasidėjo įnirtingos grumtynės.

Vos pribėgus prie jaunųjų narkotikų platintojų prasidėjo įnirtingos grumtynės. Jų metu jaunuoliai puolė švaistytis kumščiais ir bandė sprukti nuo policijos. Tačiau jų agresija baigėsi iškart, kai iš tolėliau stovėjusio automobilio prisijungė pastiprinimas – mobiliosios kuopos pareigūnai.

Kaukėtų pareigūnų suguldyti ant žemės vaikinai prarado amą. Tokios šio vakaro sandėrio baigties jie nesitikėjo.

Operacija įsibėgėja

Gretimame kieme stovėjo dar vienas automobilis su keliais jaunuoliais jame. Šie vaikinai pasipriešinti nespėjo. Turbūt patys nesuprato, kaip buvo ištraukti ir suguldyti ant žemės. Spėjama, kad šiame automobilyje buvo sveriami ir pakuojami narkotikai būsimam sandoriui.

Atlikus abiejų automobilių apžiūrą vieno jų bagažinėje buvo aptikta maždaug du šimtai gramų kanapių. Juodojoje rinkoje tokio kiekio kaina siekia daugiau kaip 2000 eurų.

Tačiau pareigūnų darbas čia tik prasidėjo. Visi jaunuoliai buvo uždaryti į skirtingas sulaikymo patalpas – kad negalėtų tarpusavyje kalbėtis ir susitarti, kokius parodymus duoti. Policija greitai nustatė jų tapatybes ir gyvenamąsias vietas. Buvo gauti leidimai atlikti kratas jų namuose.

Jau po vidurnakčio prasidėjo antroji operacijos dalis – pagrindinio narkotikų sandėlio paieška.

Bute aptinkamas ginklas ir kilogramai narkotikų

Atvykus į vieno iš įtariamųjų namų kiemą policijos pareigūnus užpuolė du agresyvūs šunys.

Atliekant kratas pas jaunuosius prekeivius neapsieita be pavojingų nuotykių. Atvykus į vieno iš įtariamųjų namų kiemą policijos pareigūnus užpuolė du agresyvūs šunys. Ne pirmą kartą su tokia situacija susiduriantys policininkai netrukus apsigynė nuo jų elektrošoku ir dujomis.

Pasiskirstę į nedideles grupeles tyrėjai kratas atliko ne tik Vilniaus mieste, bet ir viename iš netoli sostinės esančių kaimų. Tačiau ieškomas narkotikų sandėlis buvo ne erdvioje kaimo sodyboje, o nekokios reputacijos daugiaaukščio vieno kambario bute.

Vos įžengę į butą patyrė pareigūnai užuodė marihuanos skleidžiamą specifinį kvapą. Netrukus vienas jų aptiko keletą maišų, kuriuose ir buvo supakuoti narkotikai. Iš viso šiame bute pareigūnai aptiko apie 2,5 kg marihuanos.

Iš viso šiame bute pareigūnai aptiko apie 2,5 kg marihuanos. Juodojoje rinkoje šių narkotikų vertė siektų apie 30 tūkst. eurų.

Tikslų narkotikų kiekį nustatys ekspertai. Juodojoje rinkoje šių narkotikų vertė siektų apie 30 tūkst. eurų. Tai daugiau negu daugelis vilniečių uždirba per porą metų...

Be narkotikų, policija šiame bute aptiko ir pistoletą. Nors ginklas dujinis, tačiau perdarytas taip, kad juo būtų galima šaudyti ir koviniais šoviniais. Kad nebūtų įmanoma atsekti jo savininko nuo vamzdžio nutrintas ir serijinis numeris.

Medikai perspėja dėl marihuanos daromos žalos

Jaunuoliui, kurio namuose pareigūnai aptiko narkotikų sandėlį ir ginklą, smarkiai nepasisekė. Pagal dabar galiojančius įstatymus jam gresia nuo 10 iki 15 metų nelaisvės. Kiek metų jam teks praleisti įkalinimo įstaigoje, nuspręs teismas.

Pareigūnai džiaugiasi sulaikę vieną didesnių narkotikų platintojų sostinėje šiais metais, o medikai dar kartą perspėja apie marihuanos daromą poveikį žmogaus organizmui.

Gydytoja G.Dragelytė: „Kanapių vartojimas pagreitina šizofreniją. Perdozavus šių narkotikų kai kuriems asmenims gali kilti praeinanti psichozė. “

„Perdozavus „žolės“ atsiranda dezorientacija, suvokimo sutrikimai, sąmonės slopinimas. Žmonėms pasireiškia padidėjęs kalbumas, didelis nerimas iki panikos. Jie skundžiasi galvos skausmu, „sprogstančia krūtine“, sutrinka eisena, dreba rankos ir kojos, išdžiūva burna. Žmonėms, vartojantiems kanabinoidus, sutrinka trumpoji atmintis“, – sako Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Ūminių apsinuodijimų skyriaus vedėja Gabija Dragelytė.

Gydytoja atkreipia dėmesį, kad šie narkotikai ypač pavojingi, jeigu žmogus jau turi psichikos sutrikimų: „Kanapių vartojimas pagreitina šizofreniją. Perdozavus šių narkotikų kai kuriems asmenims gali kilti praeinanti psichozė“, – perspėja G.Dragelytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius