-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamasis I.Strazdauskaitės nužudymu garsėjo potraukiu moterims, prabangai ir automobiliams

Socialiniuose tinkluose ėmė mirgėti kėdainiškio K.B. nuotraukos. Jis yra vienas iš 4 suimtų asmenų Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje. 15min šaltiniai policijoje patvirtina, kad jis yra įtariamasis ir šiuo metu suimtas, tačiau oficialiai policija atsisako tai padaryti. Pareigūnai primygtinai ragina neviešinti įtariamųjų asmenybių, nes tai gali pakenkti tyrimui. Pareigūnai prasitaria bijantys, kad įtariamųjų artimieji gali sulaukti išpuolių, be to, turi įtarimų, kad suimtieji yra padarę daugiau nusikaltimų. 15min pasikalbėjo su įtariamąjį K.B. gerai pažinojusiais asmenimis.
Įtariamasis merginos nužudymu atvestas į teismą
Įtariamasis merginos nužudymu atvestas į teismą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak jų, įtariamasis buvo gerai žinomas Kėdainiuose. Apie jo nuotykius pasakojama daug, tačiau kalbinti žmonės teigia, kad jis nebuvo eilinis banditėlis, nesielgė agresyviai, labai mėgo prabangą ir moteris.

„Auksinis jaunimas“ virto žvėrimis?

Suprasti akimirksniu

  • Prabangiu 2016 m. laidos automobiliu „Audi A7“ Ieva Strazdauskaitė kovo 5 d. apie 16.30 val. išvyko iš Plungės, kur savaitgalį lankė tėvus.
  • 25 metų mergina planavo grįžti į Vilnių pas sužadėtinį, kurio tėvas yra klestintis Plungės regiono verslininkas.
  • Pavakarę, plungiškei pasiekus Elektrėnus, dingo jos mobilusis ryšys.
  • Naktį iš sekmadienio į pirmadienį „Audi A7“ rastas miško vietovėje prie Žeimių (Jonavos r.).
  • Kovo 10 d. paaiškėjo, kad I.Strazdauskaitė sekmadienio vakarą buvo nužudyta būtent dėl automobilio. Aukos kūnas buvo atkastas Kėdainių rajone.
  • Sulaikyti 6 įtariamieji romų tautybės vaikinai, dauguma jų iš Kėdainių. Policijos vadovas prasitarė, kad jie yra vienos šeimos nariai.

K.B. mėgo socialiniuose tinkluose puikuotis naujais drabužiais, išskirtiniais automobiliais. Labiausiai jam patikdavo fotografuotis prie BMW ir „Jaguar“ automobilių. K.B ir jo bičiulių nuotraukos net jas komentavusiems draugams kartais primindavo romantiškas Jungtinių Amerikos Valstijų gangsterių nuotraukas iš klasika tapusių filmų. Jauni, gražūs, stilingai apsirengę vyrai prie gausiai nukrauto stalo. Tokie, lyg garsioji žiauriais banditais virtusių vaikystės draugų ketveriukė iš Sergio Leone filmo „Kartą Amerikoje“.

K.B. ir jo draugų gyvenimo būdas neatitinka policijos vadovo Lino Pernavo apibūdinimo, kas yra nusikaltėliai, įtariami nužudę I.Strazdauskaitę. Penktadienio vakarą, pranešęs, jog suimti įtariamieji ir rastas I.Strazdauskaitės kūnas, L.Pernavas sakė, jog jį stebina tai, kad tokie žmonės, kaip sulaikyti asmenys, vaikšto žemėje.

„Turbūt mums reikia kalbėti ne apie tai, kas nutiko ne taip, ne apie tą automobilį, o apskritai apie sistemines problemas mūsų valstybėje, visuomenėje. Pažiūrėkit, turbūt keli dalykai, kuriuos turime išskirti: tai didžiulė socialinė atskirtis, tai karta asmenų, užaugusių po 1990 metų, gimę nepriklausomoje Lietuvoje. (...) Tai žvėrys, tai yra užaugę alkoholikai, užaugę narkomanai“, – LRT sakė L.Pernavas.

I.Strazdauskaitę žiauriai užmušė

Tačiau ekspertų išvados rodo, kad prabangų gyvenimo būdą mėgę, viešai meilę tėvams demonstravę įtariamieji, jei bus įrodyta jų kaltė, elgėsi lyg žvėrys. Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis delfi.lt sakė, kad I.Strazdauskaitė buvo užmušta. Jai teko keliasdešimt smūgių. Bent keliolika smūgių teko į galvą.

Prabangius automobilius mėgę įtariamieji I.Strazdauskaitę ryžosi nužudyti dėl jos vairuoto prabangaus „Audi A7“ automobilio. Pasak šaltinių, I.Strazdauskaitė tapo atsitiktine įtariamųjų auka. Jie merginą ir jos prabangų automobilį pastebėjo degalinėje ir ėmė ją sekti laukdami patogios progos. Jos sulaukę inscenizavo avariją, trenkęsi savo automobiliu į I.Strazdauskaitės automobilio šoną. Kai mergina sustojo, jie ją pagrobė ir užgrobė automobilį.

Nuotrauka iš socialinio tinklo/Sulaikytas įtariamasis
Nuotrauka iš socialinio tinklo/Įtariamasis demonstravo prabangą.

Plačiai nuskambėjo vestuvės

„Turime bendrų draugų. Ne kartą esame bendravę įvairiuose renginiuose. Jis iš visos Kėdainių romų bendruomenės buvo nesunkiai pastebimas. Jis buvo labai sėkmingai integravęsis į miesto bendruomenę. Tiesą sakant, didžioji dalis jo draugų buvo ne romai. Pavyzdžiui, niekada nesu jo matęs viešai su broliais. Gal su jais jis laiką leisdavo labiau privačiai“, – 15min pasakojo K.B. gerai pažinojęs vaikinas.

Pasak jo, plačiai Kėdainiuose nuskambėjo vasarą švęstos įtariamojo vestuvės: „Tiesą sakant, žmonėms jos kėlė šypseną. Pavyzdžiui, net fotografavimuisi skirta sienelė buvo su „Hugo Boss“, „Maserati“ logotipais. Jis mėgo prabangą, nors nepasakyčiau, kad buvo labai turtingas. Visi pinigai tam ir nueidavo.“

Nuotrauka iš socialinio tinklo/Sulaikytas įtariamasis
Nuotrauka iš socialinio tinklo/Įtariamasis demonstravo prabangą.

Su 15min kalbėję žmonės tvirtino, kad K.B šeimai pajamų tikrai pakako. Pats įtariamasis užsiiminėjo automobilių perpardavimu.

Puikiai išmanė automobilius

„Būtent dėl to labai keistai atrodo situacija, kad jis nesuprato, jog naujame „Audi A7“ automobilyje yra pažangi apsauga ir jo neverta taip vogti. Net ir pavogus tokį automobilį bus sunku parduoti. Jis pats yra remontavęs naujus automobilius, pats juos perpardavinėjo“, – pasakojo įtariamąjį pažinojęs asmuo.

Policijos nuotr. /Policija paviešino dingusios Ievos Strazdauskaitės automobilio nuotrauką.
Policijos nuotr. /Policija paviešino dingusios Ievos Strazdauskaitės automobilio nuotrauką.

Pašnekovai nurodė, kad K.B. buvo susijęs su kriminaliniu pasauliu, tačiau pats į rimtas kriminalines istorijas įsivėlęs nebuvo. Pavyzdžiui, Kėdainiuose turgaus aikštėje jis buvo įvažiavęs į stulpą, o atvykusiai policijai pasiūlė 50 litų kyšį, nes daugiau neturėjo.

„Jis tikrai nebuvo vargšas, bet jis labai stengėsi parodyti, kad turi kur kas daugiau pinigų, nei jų turėjo iš tiesų. Viską, ką jis turėjo, investuodavo į prabangą.

Labai gerai jo gyvenimo būdą iliustruoja vasarą vykusios vestuvės. Tiesiog jis išvažiavo papramogauti į Rygą, ten sutiko merginą, parsivežė ją į Kėdainius. Pagal romų papročius, jei merginos kurį laiką negrąžini namo, turi ją vesti. Taip ir atsitiko“, – pasakojo vyrą pažinojęs asmuo.

Pasak jo, daug kas Kėdainiuose žinojo, kad jis gali būti įsivėlęs į kriminalinius dalykus, bet net minties nebuvo apie žmogžudystę. Labiau konfliktiški buvo jo broliai.

Nuotrauka iš socialinio tinklo/Sulaikytas įtariamasis
Nuotrauka iš socialinio tinklo/Įtariamasis demonstravo prabangą.

Daug dėmesio skyrė merginoms

Kalbinti žmonės tvirtino, kad K.B. labai domino merginos. „Jis gerai atrodė, galėjo užkalbinti bet ką, buvo puikus manipuliatorius, pasižymėjo aukštu intelektu“, – vardijo šaltiniai.

„Žinau, kad iki tol jis buvo pasipiršęs ne vienai merginai. Net juokdavomės, kad jis žiedus pirkdavo ne brangesnius nei 100 litų, nes vestuvės tiesiog neįvykdavo, na, o paskutinę merginą jis vis dėlto vedė pagal visus papročius.

Nuotr. iš Vkontakte/Ievos Strazdauskaitės nužudymu įtariamas Karolis Bieliauskas
Nuotr. iš Vkontakte/Įtariamasis demonstravo prabangą.

Niekada neteko matyti, kad jis vartotų narkotikus, nors buvo kalbama, kad su šiuo nelegaliu verslu gali būti susiję jo artimieji. Jis buvo labai ramus, nedalyvavo jokiose muštynėse, žmonių negąsdino, jam labiau rūpėjo prabanga, pramogos ir moterys. Tikrai sunku patikėti, kad jis spontaniškai nusprendė nužudyti merginą. Nesielgė jis kaip banditėlis“, – minėjo K.B. aplinkos žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius