-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžūli vagystė Telšiuose: vidury dienos iš kiemo pavogtas sportinis automobilis

Balandžio 20-ą dieną Telšių priemiestyje pavogtas greta gyvenamojo namo stovėjęs sportinis automobilis „Volkswagen Golf“. Autokroso varžyboms paruošta transporto priemonė vagių buvo nutempta buksyravimo lynu.
Pavogtas sportinis „Volkswagen Golf“
Pavogtas sportinis „Volkswagen Golf“ / Savininkų nuotr.

Kaimynystėje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros apie 10.28 val. užfiksavo tamsios spalvos automobilį, prie kurio buvo prikabintas „Volkswagen Golf“. Dėl didelio atstumo ir prastos vaizdo įrašo kokybės sunku įžiūrėti automobilį, kuriuo buvo įvykdytas nusikaltimas, tačiau manoma, kad tai tamsiai pilkos spalvos „Opel Vectra“.

Pavogtas „Volkswagen Golf“ buvo velkamas baltos spalvos lanksčia vilktimi iš Telšių link Varnių kaimo, kertant Ryškėnus ir Žarėnus. 

Savininkų nuotr./Pavogtas sportinis „Volkswagen Golf“
Savininkų nuotr./Pavogtas sportinis „Volkswagen Golf“

Pėdsakai baigiasi Žarėnų kaimo žiedinėje sankryžoje pasukus link Varnių kaimo. Čia vagys pastebėti tvarkantys nutrūkusį buksyravimo lyną, vėliau jie nuvažiavo link Varnių. Įtariamieji vidutinio ūgio, be išskirtinių požymių, maždaug iki 25 metų. 

Automobilio savininkai skaičiuoja, kad veiksmas žiedinėje sankryžoje galėjo vykti apie 11 val. Sportinio automobilio netekę savininkai kitų automobilių vairuotojų prašo peržiūrėti savo vaizdo registratorių įrašus. Galbūt jiems pavyko užfiksuoti „Volkswagen Golf“ velkantį automobilį ir jo valstybinius numerius.

Savininkų nuotr./Pavogtas sportinis „Volkswagen Golf“
Savininkų nuotr./Pavogtas sportinis „Volkswagen Golf“

„Volkswagen Golf“ buvo paruoštas profesionalioms autokroso varžyboms. Juo buvo dalyvaujama Lietuvos čempionate ir kitose varžybose. Manoma, kad vogto automobilio dalys gali būti pardavinėjamos kitiems šios sporto šakos dalyviams.

Sportiniame „Volkswagen“ buvo sumontuoti homologuoti saugos lankai, transporto priemonė turėjo sportinį pasą. Priekiniai ir galiniai automobilio sparnai, bagažinės ir variklio gaubtas pagaminti iš stiklo pluošto.

Automobilis skirtas dalyvavimui D-4 klasėje. Po jo variklio gaubtu slypi 2,0 litro darbo tūrio, 200 arklio galių išvystantis ABF variklis su kaltinėmis dalimis. Pavarų dėžės perdavimas – 4,8.

Automobilyje buvo sumontuoti reguliuojamo aukščio Kupsto amortizatoriai, karamikinė sankaba su diskatoriumi, 6 mm storio aliuminė karterio apsauga, homologuotas degalų bakas, zomšinis vairas su stebule. „Volkswagen Golf“ langai pagaminti iš polikarbonato, priekyje atsparūs smūgiams.

Savininkų nuotr./Pavogtas sportinis „Volkswagen Golf“
Savininkų nuotr./Pavogtas sportinis „Volkswagen Golf“

Automobilį praradę savininkai tikisi visuomenės pagalbos ir už vertingą informaciją, padėsiančią surasti „Volkswagen“ ar jį pavogusius asmenis, žada atsilyginti.

Ką nors žinantys apie nusikaltimą gali skambinti telefonu 8-625-33940 arba 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius