-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Blėdaitės žudikas: „Net vaikžudžiai gauna švelnesnes bausmes!“

Lietuvės Jolantos Blėdaitės nužudymu Škotijoje apkaltintas ir kalėjimu iki gyvos galvos nuteistas Vitas Plytnykas reikalauja sutrumpinti skirtą bausmę, argumentuodamas, jog „net vaikų žudikai gauna trumpesnes bausmes“.
Vitas Plytnykas neigia jam reiškiamus kaltinimus
Vitas Plytnykas neigia jam mestus kaltinimus. / REUTERS/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Škotija

Alytiškė J.Blėdaitė Škotijoje buvo nužudyta pernai. Jos nupjautą galvą aptiko pajūryje žaisdami vaikai. Dėl 35 metų moters nužudymo buvo apkaltinti 40-metis alytiškis Vitas Plytnikas ir 20-metis kaunietis Aleksandras Skirda.

Edinburgo teismas V.Plytnikui skyrė kalėjimo bausmę nuo 28 metų iki gyvos galvos, o A.Skirdai – mažiausiai 20 metų. Tiesa, pastarajam šįmet rugpjūtį bausmė buvo sušvelninta iki mažiausiai 18 metų – teismas atsižvelgė į tai, kad jo parodymai byloje buvo itin reikšmingi. 

Mažo vaiko nužudymu nuteistajam šioje šalyje skiriami 10 metų (kalėjimo), o už šį nusikaltimą skiriama 28 metai, – sakė V.Plytnikas.Dabar ir V.Plytnikas skundžia teismo nuosprendį ir reikalauja sutrumpinti bausmę iki 10 metų, praneša Dailyrecord.co.uk.

Prašydamas sušvelninti bausmę, lietuvis tikina „padėjęs Skirdai“ atsikratyti J.Blėdaitės kūno. Be to, vyras apeliuoja, jog kiti nusikaltėliai išsisuka švelnesnėmis bausmėmis.

„Vietoj 28 metų (kalėjimo) bausmė turėtų būti tarp 10 ir 15 metų. Teisėjas skyrė man 28 metus (kalėjimo), tačiau nesuprato nusikaltimo. Kaip man suprasti jūsų įstatymus? Mažo vaiko nužudymu nuteistajam šioje šalyje skiriami 10 metų (kalėjimo), o už šį nusikaltimą skiriama 28 metai“, – kalbėjo šiuo metu kalėjimo bausmę atliekantis vyras.

Jis prašė teisėjo sušvelninti bausmę bent perpus. „Kur yra teisingumas? Pažiūrėkite, teisėjau, kokią bausmę gauna iškrypėliai. Bausmė, kuri buvo skirta man, yra gerokai per ilga. Aš nesu nemirtingas. Aš taip pat turiu šeimą, kuriai manęs reikia“, – kalbėjo V.Plytnikas.

V.Plytnikas teisme neapgailestavo dalyvavęs lietuvės nužudyme. Jis taip pat tikino, jog advokatai nusamdė vertėją, kuris prastai kalba lietuviškai.

Pranešama, jog lietuviai tautietę Škotijoje nužudė siekdami pasisavinti jos 10 tūkst. svarų (37,8 tūkst. Lt) santaupas. Teigiama, jog lietuvė prieš nužudymą buvo kankinama, dusinama, o vėliau jos kūnas buvo supjaustytas į dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius