Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 18 /13:18

Nustatyta: Jonavoje dvimetis apsinuodijo pakramtęs marihuanos

Sekmadienio vakarą į Kauno klinikas iš Jonavos buvo pristatytas psichotropinėmis medžiagomis apsinuodijęs dvimetis. Pirmadienį gydymo įstaigoje surengta spaudos konferencija, kurios metu paaiškėjo, jog dvimetis apsinuodijo pakramtęs marihuanos.
Vaikystė
Mažametis/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pirmadienį pranešė Policijos departamentas, liepos 17 d. 21.06 val. į Jonavos ligoninę iš Jonavos r., namų, pristatytas ir dėl apsinuodijimo narkotinėmis medžiagomis pervežtas bei paguldytas į Kauno klinikas dvimetis. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Medikų teigimu, grėsmės vaiko gyvybei nėra. Tėvai prisipažino, kad šeimoje yra vartojami narkotikai. Patys jie į klinikas atvyko neapsinuodiję, tad tirti jų organizmo nebuvo pagrindo.

Pirmadienį Kauno klinikose surengtoje spaudos konferencijoje apie narkotikų poveikį vaikams ir atsitiktinius apsinuodijimus buityje kalbėjo klinikinis toksikologas Jonas Šurkus ir Vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas.

„Turim didesnių problemų su apsinuodijimais. Dvimetis buvo tik stebėtas, jo skrandis neplautas, nestatyta lašinė. Apsinuodijimas pasireiškė minimaliais simptomais, tokiais kaip sujaudinimas, sudirginimas, pusiausvyros sutrikimas. Į namus jis geros būklės išleistas jau šiandien. Vaikui jokių išliekamųjų reiškinių neturėtų likti“, – patikino R.Kėvalas.

Pasak medikų, tai pirmas toks atvejis jų medicininėje praktikoje, kai mažametis apsinuodija tokia psichotropine medžiaga.

„Dvimečio narkotikų testas buvo teigiamas. Laimei, marihuanos jis tik pakramtė, o nenurijo. Šiaip vaikų apsinuodijimų pastaruoju metu žymiai sumažėjo. Dažniausiai apsinuodija jie dėl nesaugiai laikomų medikamentų ar cheminių ploviklių. Jiems tokie apsinuodijimai pavojingesni dėl itin mažo svorio“, – paaiškino J.Šurkus.

Dvimečio narkotikų testas buvo teigiamas. Marihuanos jis tik pakramtė.

Medikamentus tėvai, pasak mediko, turėtų laikyti pakeltų ištiestų rankų aukštyje.

„Esame turėję kelių mėnesių kūdikį, panirusį į alkoholinę komą“, – vieną iš rimtesnių atvejų įvardijo J.Šurkus.

Tačiau mažamečio sveikatai apsinuodijimas narkotinėmis medžiagomis, anot jo, sukelia daugiau problemų nei apsinuodijimas alkoholiu.

„Kartais gimdo mamos narkomanės, tai naujagimis tuomet gali gimti apsinuodijęs narkotikais. Kartais gimstama jau su abstinencija. Šiam vaikui pasisekė, kad marihuana yra rūkomas narkotikas“, – pabrėžė J.Šurkus.

13.18 val. 15min žiniomis, nukentėjusio vaikučio mamą šiandien apklausai išsivežė Jonavos socialiniai darbuotojai. Iki tol ši šeima į rizikos šeimų grupę nebuvo įrašyta.

Pasak vietoje, Kuigalių kaime Žeimių seniūnijoje, kalbintų kaimynų, mažamečio tėvai – tvarkingi, negirtuokliaujantys, uždarbiavę užsienyje. Jie negalėjo patikėti, jog šioje šeimoje galėjo būti laikomi narkotikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius