Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joniškio politiko bylą nagrinėjęs Saulius Remeika nebevadovauja teismui, jam iškelta drausmės byla

Joniškio rajono tarybos nario bylą metus nagrinėjęs ir neišnagrinėjęs teisėjas Saulius Remeika prarado Joniškio teismo pirmininko postą, be to, jam iškelta drausmės byla, rašo „Lietuvos rytas“.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

S.Remeika metus nagrinėjo bylą, kurioje administracinėn atsakomybėn dėl vairavimo išgėrus buvo patrauktas tuometinis Joniškio rajono tarybos narys „darbietis“ Kęstutis Mačiulis. Dienraštis atkreipia dėmesį, kad administracinę bylą privalu išnagrinėti per šešis mėnesius. Šį terminą galima pratęsti, bet ne ilgiau kaip iki metų nuo pažeidimo padarymo.

Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Boleslovas Kalainis perdavė S.Remeikos klausimą svarstyti Teisėjų etikos ir drausmės komisijai. Ši pripažino, kad S.Remeika galėjo pažeisti pareigingumo principą, todėl jam iškelta drausmės byla.

K.Masiulis pernai gegužės 29 dieną buvo sulaikytas neblaivus vairuojantis visureigį „Toyota Land Cruiser“. Pasak policijos, K.Mačiuliui buvo nustatytas 2,46 promilių girtumas.

S.Remeika taip pat nušalintas nuo Joniškio rajono apylinkės teismo laikinojo pirmininko pareigų. Joniškio metu teismui šiuo metu laikinai vadovauja Vijoleta Kurtkienė.

K.Masiulis pernai gegužės 29 dieną buvo sulaikytas neblaivus vairuojantis visureigį „Toyota Land Cruiser“. Pasak policijos, K.Mačiuliui buvo nustatytas 2,46 promilių girtumas.

Už vairavimą esant girtam K.Mačiuliui grėsė 2-3 tūkst. litų piniginė bauda su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu 2-3 metų laikotarpiui arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu iki 3 metų. Politikas tikina, kad alkoholio matuoklio rodmenis galėjo pakoreguoti jo vartojami stiprūs vaistai.

„Darbietis“ neteko tarybos nario mandato, mat Vyriausioji rinkimų komisija nusprendė, kad jo užimamas Joniškio turizmo ir informacijos centro vadovo postas nesuderinamas su tarybos nario pareigomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius