Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonui Vainauskui uždrausta vairuoti 2,5 metų, skirta 700 eurų bauda

Buvusiam krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ vadovui Jonui Vainauskui trečiadienį paskelbtas teismo verdiktas už automobilio vairavimą neblaiviam.
Jonas Vainauskas
Jonas Vainauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bylą nagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas. Pats garsusis vairuotojas svarstyme nedalyvavo, jo interesams atstovavo žinomas advokatas Sigitas Židonis.

Teisininkas perdavė savo ginamojo poziciją: jis visiškai pripažįsta kaltę. Į gatvę J.Vainauskas važiuoti nė neplanavo, tik norėjo perstatyti automobilį kieme, todėl realios grėsmės niekam nesukėlė.

Todėl, advokato prašymu, vairuotojui galėjo būti skirta švelnesnė, nei įprasta, bausmė. Tačiau bylą išnagrinėjusi teisėja Nida Vigelienė nuolaidų daryti nematė pagrindo.

Teismas atsižvelgė į bylos duomenis, kad 2016 m. lapkričio 1 d. apie 15 val. policija gavo iškvietimą, kad Sėlių gatvėje prie kebabinės atvažiavo automobilis, kurio vairuotojas, įtariama, neblaivus ir užėjo į kebabinę.

Patruliams atvykus į įvykio vietą prie kebabinės JAMMI stovėjo „Toyota“ automobilis.

Policija laukė, kol prie automobilio „Toyota“ ateis vairuotojas, bet tuo metu per raciją nuskambėjo pranešimas, kad apsaugai reikia pagalbos išprašyti neblaivų pilietį iš būtent šios užeigos.

Priėję prie kebabinės patruliai pamatė griuvinėjantį vyrą, kuris buvo visiškai neblaivus, nesiorientavo aplinkoje, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas.

Paprašę pateikti asmens dokumentą, policininkai nustatė, kad tai buvo J.Vainauskas

Kad prieš tai vyras vairavo, paliudijo keli kebabinės klientai.

Vairuotojas nubaustas tiek už vairavimą neblaiviam, tiek už vairuotojo pažymėjimo nepateikimą pareigūnams.

Teismas nutarė subendrinti J.Vainauskui paskirtąsias nuobaudas ir paskirti galutinę nuobaudą – 700 eurų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu dvejiems metams ir šešiems mėnesiams.

Tuo pačiu pažeidėjui išaiškinta, kad bauda turi būti sumokėta per 40 dienų nuo nutarimo nuorašo gavimo dienos, o apskundus nutarimą – per 40 dienų nuo pranešimo apie skundo nepatenkinimą gavimo dienos. Šiandienis teisėjos N.Vigelienės nutarimas gali būti skundžiamas per 20 dienų Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius