Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarko rajone dviratininkę mirtinai sužalojusi girta karė Laura Diksaitė paleista iš areštinės

Iš policijos areštinės antradienį buvo paleista Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono karė Laura Diksaitė, kuri įtariama avarijoje mirtinai sužalojusi dviratininkę.
Įspėjimas
Įspėjimas / Photos.com nuotr.

Pasak policijos, L.Diksaitė įtariama avariją padariusi būdama sunkaus girtumo – po avarijos jai buvo nustatytos 3,18 promilių alkoholio. Be to, karė neturėjo teisės vairuoti, nes ji buvo atimta už ankstesnius pažeidimus.

Jurbarko rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Artūras Bartusevičius BNS trečiadienį sakė, kad L.Diksaitei skirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas. Pasak prokuroro, kreiptis į teismą dėl įtariamosios suėmimo nebuvo pagrindo – L.Diksaitė prisipažino kalta, davė parodymus.

Jurbarkietei pareikštas įtarimas pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 6 dalį. Įtariamajai gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Karei gresia ne tik baudžiamoji atsakomybė, bet ir atleidimas iš tarnybos. Prie vairo neblaivi L.Diksaitė sulaikoma ne pirmą kartą, tačiau anksčiau už tai buvo baudžiama švelnesne nuobauda ir iki šiol tęsė tarnybą kariuomenėje. Paaiškėjus šioms aplinkybėms, krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės teigimu, gali būti baudžiamas ir karės elgesį anksčiau vertinęs jos vadas.

Krašto apsaugos ministerija informavo, kad vyresnioji eilinė L.Diksaitė dviračiu važiavusią moterį partrenkė kelyje Jurbarkas–Butkaičiai–Paviščionys, nelaimė įvyko apie 19.22 val.

Minėto bataliono viešųjų ryšių karininkas kapitonas Rokas Jonikas BNS yra sakęs, kad 1982 metais gimusi L.Diksaitė dviratininkę partrenkė ne tarnybos metu – karė neblaivi automobilį vairavo per savo atostogas.

Pasak policijos, per nelaimę žuvo 1950 metais gimusi B.G., automobilį „Volkswagen Passat“ vairavusiai L.Diksaitei nustatytas 3,18 promilės girtumas.

Krašto apsaugos ministrė R.Juknevičienė ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius pareiškė gilią užuojautą žuvusios dviratininkės šeimai ir atsiprašė „dėl itin neatsakingo karės elgesio".

„Krašto apsaugos ministrė ir kariuomenės vadas dar kartą išsako griežtą poziciją dėl alkoholio vartojimo. Alkoholio vartojimas tarnyboje ar vairavimas neblaiviems užtraukia pačią griežčiausią bausmę – atleidimą iš tarnybos", – sakoma KAM pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius