Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė automobilį su dviem ieškomais tauragiškiais ir įtartinais daiktais (nuotraukos)

Pasienyje su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė automobilį, kuriuo vyko du policijos ieškomi tauragiškiai ir kuriuo gabenta įtartinų daiktų.
Įtartini daiktai
Įtartini daiktai / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad pirmadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai - Marijampolė, sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį Volkswagen Passat angliškais numeriais. 20-mečio lietuvio vairuota mašina važiavo dar trys keleiviai. Ketveriukė teigė keliaujanti iš Anglijos.

Patikrinę jų dokumentus pasieniečiai nustatė, kad 38-erių tauragiškio kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu ieško Pagėgių policija. Šio komisariato pareigūnai buvo paskelbę ir kitos keleivės, 17-metės tauragiškės, paiešką – mergina buvo dingusi be žinios.

Pasieniečiai abu ieškomuosius sulaikė ir vėliau perdavė iš Tauragės policijos atvykusiam policijos konvojui.

Prieš tai Volkswagen Passat buvo nuvarytas į Kalvarijos užkardą, kur nuodugniai patikrintas. Pasieniečiai automobiliu gabentuose krepšiuose aptiko daug naujų navigacinės įrangos prietaisų, fotoaparatų, mobiliųjų telefonų, skutimosi peiliukų.

Jokių dokumentų, patvirtinančių teisėtą šių prekių įsigijimą, automobiliu vykusi ketveriukė neturėjo. Įtarimų, kad daiktai galėjo būti įgyti ir neteisėtu būdu, kėlė tai, kad nė vienas keleivis nežinojo, kiek ir kokių prekių gabenantys.

Automobilį, jo vairuotoją, dar vieną keleivį ir visus daiktus Kalvarijos pasieniečiai perdavė Kauno teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos poskyrio pareigūnams, kurie toliau aiškinosi šio įvykio aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius