Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Vokietijoje vogtą vienatūrį

Prie sienos su Lenkija Lazdijų rinktinės pareigūnai sulaikė Vokietijoje vogtą automobilį.
Sulaikytas automobilis
Sulaikytas automobilis / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad trečiadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Marijampolė–Suvalkai, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, patikrinti sustabdė automobilį Volkswagen Sharan angliškais valstybiniais registracijos numeriais. Vienatūris ką tik buvo į Lietuvą įvažiavęs iš Lenkijos.

Automobilį vairuojantis 62 metų Kauno gyventojas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus. Tačiau paaiškėjo, kad vyras neturi jokių transporto priemonės registracijos dokumentų.

Pasieniečiai automobilio identifikacinius numerius patikrino turimose duomenų bazėsė ir nustatė, kad šis Volkswagen Sharan kaip pavogtas yra ieškomas Vokietijos teisėsaugininkų. Pirminiais duomenimis, 2001 m. pagaminto automobilio paieška yra paskelbta šių metų rugpjūčio 17 d.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kaunietis po apklausos paleistas, o automobilis laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

Pastaruoju metu pasienyje su Lenkija Lazdijų rinktinės pareigūnai nuolat sulaiko Vakarų Europos šalyse, daugiausia Vokietijoje, vogtų automobilių. Jiems šiemet jau pavyko sulaikyti 45 tokias mašinas. Dauguma jų vairuotojų bandė nuo VSAT pareigūnų pabėgti.

Kiek vogtų automobilių pasiekia Lietuvą, galima tik numanyti, nes pasieniečiai patikrina tik iki 1 proc. iš Lenkijos įvažiuojančių mašinų. Automobilių vagys, kaip ir kiti nusikaltėliai, naudojasi atsivėrusiomis Šengeno erdvės vidaus sienomis. Lietuvai ir Lenkijai tapus Šengeno narėmis ir nelikus nuolatinių patikrinimų VSAT pareigūnai čia, kaip ir pasienyje su Latvija, tik labai retai tikrina pasirintus automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius