-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kankinta, nužudyta, sukapota ir išmesta į jūrą

Žiauriai subjaurotos moters galvos ir rankų, kurias sudėtas į parduotuvės maišą paplūdimyje rado vaikai, nuotraukos antradienį parodytos prisiekusiesiems. Šiais vaizdiniais įrodymais pasinaudota Vitui Plytnykui stojus prieš teismą dėl Jolantos Blėdaitės – imigrantės darbuotojos iš Lietuvos – nužudymo. Merginos palaikai praėjusį balandį rasti sudėti į plastikinius maišelius Arbrote.
Vitas Plytnykas neigia jam reiškiamus kaltinimus
Vitas Plytnykas / REUTERS/Scanpix nuotr.

Teismo dokumentuose užfiksuotos paskutinės lietuvės gyvenimo akimirkos: mergina pagrobta, surišta, kankinta siekiant gauti pinigų, vėliau – nužudyta, sukapota į gabalus, o jos palaikai išmesti į jūrą.

41 m. lietuvis V.Plytnykas atmeta pateiktus kaltinimus ir J.Blėdaitės nužudymu kaltina Aleksandrą Skirdą. V.Plytnykas tikina turįs albi – esą nusikaltimo metu jis buvo savo namuose Hillview arba kažkur aplink.

Savo ruožtu 20-metis A.Skirda prisipažino prisidėjęs prie Jolantos kankinimo, nužudymo ir suluošinimo jos namuose Brechine praėjusių metų kovo 29 d. Jis taip pat prisipažino pasinaudojęs nužudytosios banko kortele, pavogęs iš jos 1400 svarų, rašo „The Scotsman“.

A.Skirda su J.Blėdaite gyveno tame pačiame bute. Kai po kurio laiko žmonės pasigedo lietuvės, jis visus tikino, esą Jolanta susitiko su kažkokiais žmonėmis ir su jais išvyko.

news.sky.com nuotr./Škotijos pareigūnai ap-iūri vietą pajūryje, kur rasta gabalais sukapota lietuvė
news.sky.com nuotr./Škotijos pareigūnai apžiūri vietą pajūryje, kur rasta gabalais sukapota lietuvė.

Teisme liudydamas 58 m. Philipas Brownas teigė dirbęs agentūros, parūpindavusios darbo jėgą ūkio darbams iš tokių valstybių kaip Lietuva, Latvija ir Slovėnija, regiono vadovu, kai prieš ketverius metus susipažino su Jolanta. Lietuvę jo agentūra įdarbino skinti narcizų. Su Jolanta ir keliais kitais žmonėmis P.Brownas prieš trejus metus persikėlė į Škotiją.

„Iš pradžių ji labai mažai kalbėjo angliškai. Tačiau ji studijavo ir pati išmoko šią kalbą“, – teisme kalbėjo nužudytosios darbdavys. Jis atpažino ir V.Plytnyką, teigdamas, kad šis vyras dirbo agentūroje Kornvale ir Škotijoje.

Persikrausčiusi į Škotiją, J.Blėdaitė gyveno furgone, tačiau vėliau su kitais žmonėmis, tarp kurių buvo ir A.Skirda, įsikėlė į butą Brechine. P.Browno žiniomis, pastarasis į Didžiąją Britaniją imigravo 2006 m. ir iš pradžių Edzelyje gyveno su savo mama. 20-metis dirbo toje pačioje agentūroje, kaip ir Jolanta, o su ja butu dalijosi apie pusmetį.

A.Skirdai, praėjusį lapkritį prisipažinusiam atlikus keletą nusikaltimų, tarp kurių – Jolantos nužudymas, – gresia įkalinimo iki gyvos galvos bausmė.

Manoma, kad A.Skirda ir V.Plytnykas Jolantą laikė įkaite jos bute, surišo jai kojas, rankas, burną užklijavo lipnia juosta ir reikalavo pasakyti savo banko kortelių PIN kodus. Teigiama, kad mergina buvo mušama per galvą, jos kūnas žalojamas peiliu, jai grasinta mirtimi, ji taip pat buvo dusinama.

Nužudę vyrai nupjovė merginos galvą ir rankas, o kitą dieną kūną įdėjo į lagaminą ir išmetė į jūrą.

Teismas tęsiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius