Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 06 23 /12:40

Kaune gelbėtojų akyse nuskendo nuo policijos sprukęs ir į Nemuną puolęs kėdainietis

Apie žmogų upėje sekmadienį 15 val. 15 min. ugniagesiams pranešė policininkai. Avariją vogtu automobiliu padaręs vyras plaukė ties M.K.Čiurlionio tiltu ir bandė pasiekti kitą upės krantą.
M.K.Čiurlionio tiltas
M.K.Čiurlionio tiltas / lt.wikipedia.org nuotr.

Per 5 min. po policijos pranešimo atvykę gelbėtojai žmogų dar matėsi upės viduryje, bet po 10 min. jis npaisydamas raginimų grįžti dingo vandenyje, praneša Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

Narai ieškojo skenduolio 2 km upės ruože, bet kūno nerado.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) informavo, kad 15 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Juozapavičiaus prospekte ties 125 numeriu pažymėtu pastatu, į prie šviesoforo sustojusio automobilio „Chrysler Town Country“ galinę dalį atsitrenkė automobilis „VW Passat“, iš kurio išlipę vairuotojas su keleiviu nubėgo Nemuno upės link.

Į įvykio vietą atvykę Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnai, rado du po eismo įvykio apgadintus automobilius bei automobilio „Chrysler Town Country“ vairuotoją M.B. (gimusį 1970 m.). Automobilis „VW Passat“ buvo be valstybinių numerių. Sužalotų asmenų nebuvo, apgadinti tik automobiliai.

Ieškodami eismo įvykio kaltininko ir jo keleivio, pareigūnai nuvažiavo Nemuno link. Ties Juozapavičiaus prospekto 114 numeriu pažymėtu pastatu, pastebėjo įtartiną asmenį. Pastarasis pamatęs policijos tarnybinį automobilį šoko į Nemuno upę ir pradėjo plaukti į kitą upės pusę. Pareigūnai šaukė vyrui, kad jis neplauktų tolyn, o grįžtų į krantą, nes gali nuskęsti, bei nedelsdami iškvietė Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojus.

Netrukus, atvykus Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojams, vyras buvo įveikęs daugiau nei pusę upės pločio, tačiau, likus apie 100 metrų iki kranto iš H. ir O.Minkovskių gatvės pusės, paniro po vandeniu ir dingo. Gelbėtojai dar bandė vyro ieškoti, tačiau nesėkmingai.

Vėliau, automobilyje „VW Passat“ buvo rasti valstybiniai numeriai, pagal kuriuos paaiškėjo, kad minėtas automobilis yra ieškomas, kaip vogtas Panevėžyje. Taip pat iš gydymo įstaigos priimamojo buvo gautas pranešimas apie sužalotą Kėdainių rajono gyventoją J.L. (gimusį 1990 m.), kuris, kaip paaiškėjo, važiavo minėtu „VW Passat“ automobiliu.

Kauno apskrieties VPK pradėta administracinė teisena dėl eismo įvykio bei ikiteisminis tyrimas dėl asmens paieškos. Pirminiais duomenimis, Nemuno upėje galimai nuskendo policijai gerai žinomas, 1980 m. gimęs Kėdainių rajono gyventojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius