Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis į Rusiją varė Belgijoje pavogtą vilkiką

Kybartų punkte pasieniečiai sulaikė į Rusiją vykstantį kauniečio vairuojamą vilkiką, vogtą Belgijoje. Prie vilkiko buvo pritvirtinti padirbti numeriai, jo kėbulo numeris – suklastotas, be to, vairuotojas turėjo padirbtą registracijos liudijimą.
Vogtas vilkikas
Vogtas vilkikas / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kybartų kontrolės punkte pasieniečiai patikrino į Kaliningrado sritį išvykstančio vilkiko „Volvo“ ir jo vairuotojo, 39-erių Kauno gyventojo, dokumentus.

Pasieniečiams iškart įtarimų sukėlė esą vienai Kauno bendrovei priklausančio vilkiko registracijos liudijimas – paaiškėjo, kad tai yra visiška klastotė.

VSAT pareigūnai netruko nustatyti, kad ant vilkiko pritvirtinti lietuviški registracijos numeriai irgi suklastoti – jie pasirodė esantys savadarbiai.

Tikrindami transporto priemonės kėbulo numerį pasieniečiai aptiko, kad ir jis suklastotas. Tikrasis numeris buvo užlaistytas ir uždažytas, o dažuose įspaustas kitas numeris.
Nugramdę dažų ir grunto sluoksnį VSAT pareigūnai rado gamyklinį kėbulo numerį. Tuomet paaiškėjo, kodėl dėta tiek pastangų klastojant dokumentus ir numerius. Pasieniečiai nustatė, kad šis 2005 m.laidos vilkikas kaip vogtas Belgijoje yra ieškomas nuo praėjusių metų lapkričio.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Vilkikas saugomas Kybartų punkte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius