-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno architektai teisme pasirodė apsirengę gedulo drabužiais

Kauno veidą darkantis viešbutis-vaiduoklis „Respublika“ tapo prakeiksmu ir žinomam architektui Algimantui Kančui. Susiviliojęs pasiūlymu suprojektuoti šalia viešbučio esančius sklypus, architektas buvo įtrauktas į teismų karuselę – užsakovė bendrovė „Fugetė“ jo įmonę „Kančo studija“ apkaltino netinkamai atlikus darbus, dėl ko, esą, buvo patirti dideli nuostoliai.
Akimirka iš teismo posėdžio
Architektas Algimantas Kančas / Aliaus Koroliovo nuotr.

Bankrutuojanti „Fugetė“ nori prisiteisti beveik 5 mln. Lt iš „Kančo studijos“, A.Kančo ir jo šeimos. Yra areštuotas įmonės ir šeimos asmeninis turtas.

A.Kančas kaltinimų nepripažįsta ir, savo ruožtu, kaltina visas su „Respublika“ ir aplink ją esančiais sklypais susijusias įmones  („Fugetė“, „Kauno verslo rūmai“) bei su jomis siejamą verslininką Gintarą Kviliūną pinigų plovimu, finansinėmis aferomis ir nieko nedarymu, kad viešbutis-vaiduoklis būtų tvarkomas arba parduodamas.

Trečiadienį Kauno apygardos teisme turėjo būti sakomos baigiamosios kalbos, tačiau atsakovas paprašė nuo bylos nušalinti teisėją Arvydą Žibą, kuris, neva, yra šališkas ir bylą nagrinėja  neskaidriai. A.Kančo teigimu, į teisminį procesą net nebuvo įtraukta bendrovė „Miesto planas“, kurios padaryta klaida detaliajame plane ir tapo pretekstu „Fugetei“ apkaltinti „Kančo studiją“ netinkamai vykdžius darbus.

Sprendimas dėl teisėjo nušalinimo turėtų būti priimtas artimiausiomis dienomis. Teismo posėdyje G.Kviliūnui atstovavo teisininkė Jurgita Gelažienė.

Palaikyti kolegą į teismą susirinko kelios dešimtys gerai žinomų Kauno architektų, režisierius Vytautas Balsys. Visi jie buvo apsirengę gedulingos juodos spalvos drabužiais – taip išreikšdami solidarumą su A.Kanču ir jo šeima.

Surengė solidarumo akciją

15min.lt primena, kad lapkritį A.Kančas su žmona  Jolita ir dukra Gustę solidarumo akciją buvo surengę prie viešbučio „Respublika“.

Ja siekta atkreipti visuomenės, politikų, valdininkų, verslininkų dėmesį į miesto vaiduoklius – pastatus, pusvelčiui įsigytus iš valstybės ir dešimtmečius netvarkomus, kenkiančius miesto įvaizdžiui ir keliančius grėsmę miestiečiams ir jų vaikams.

Taip pat inicijuoti įstatymų, numatančių sankcijas netvarkomų pastatų savininkams, rengimą, bei perspėti visuomenę ir kitus architektus „apie verslo machinatorių rezgamas pinkles, į kurias patekę architektai gali būti sužlugdyti tiek materialiai, tiek moraliai“.

„Tam gali pasitarnauti mano patirtis, susidūrus su bankrotinimo specialisto G.Kviliūno aferomis. Vykdydamas šio asmens bendrovių „Fugetė“ ir “Kauno verslo rūmai” užsakymą, likau apkaltintas sąmoningai apgaulingu ir kenksmingu projektavimu, dėl kurio G. Kviliūno kompanija neva patyrė 4 mln. litų nuostolių! Tokio dydžio ieškinys man pateiktas, o dabar areštuotas mano įmonės ir mano šeimos turtas“, – teigė vienas garsiausių dabartinių Kauno architektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius