-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno kriminalistų rankose – 10 įtariamų žmogžudžių, pusė kurių sulaikyta už Pravieniškių grotų

Antradienį paaiškėjo, kad pastarosiomis dienomis Kauno apskrities kriminalistai surengė neeilinę operaciją, kurios metu buvo sulaikyta 10 įtariamųjų, susijusių su žiauria žmogžudyste, praneša Generalinė prokuratūra.
VST pareigūnų pratybos Pravieniškių kolonijoje
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip praneša prokuratūra, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl vieno asmens nužudymo ir dviejų asmenų sužalojimo vienoje iš Pravieniškių pataisos namų kolonijų 2013 m. birželio 7 d., šiomis dienomis buvo sulaikyti ir suimti iš viso 10 įtariamųjų. 5 iš jų buvo suimti būdami laisvėje, kiti – laisvės atėmimo bausmės atlikimo vietose.

Tyrimo duomenimis, įtariamieji, veikdami bendrai, dėl savanaudiškų paskatų 2013 m. birželį suplanavo ir organizavo itin žiaurų trijų asmenų nužudymą kankinant. Suplanuotas nusikaltimas nebuvo pilnai įgyvendintas, tik dėl to, kad vienas iš sunkius sužalojimus patyrusių asmenų po ilgo gydymo išgyveno, o kitam pavyko sėkmingai pasislėpti nuo užpuolikų po pirmųjų smūgių.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuras, bendradarbiaujant su Kalėjimų departamentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius