Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno mafijų karai: du „agurkiniai“ išteisinti dėl pasikėsinimo nužudyti keturis „kamuolinius“

Pirmadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje su Kauno „agurkiniais“ siejami Rytis Sadauskas (gim. 1980 m.) ir Tadas Vieraitis (gim. 1980 m.) kaltinti neteisėtu šaunamojo ginklo įgijimu ir nešiojimu bei pasikėsinimu nužudyti du ir daugiau asmenų pavojingu kitų asmenų gyvybei būdu. Teismas abu vyriškius dėl jiems inkriminuotų veikų išteisino.
Temidė
Temidė / Trakų rajono apylinkės teismo nuotr.

Abu kaltinamieji buvo kaltinami tuo, kad ikiteisminio tyrimo nenustatytu metu, neteisėtai, neturėdami leidimo, iš tyrimo nenustatyto asmens įgijo nenustatyto modelio šaunamąjį ginklą – pistoletą, skirtą ar pritaikytą šaudyti 9 mm kalibro šoviniais, bei ne mažiau kaip du 9 mm kalibro šovinius, kuriuos neteisėtai, neturėdami leidimo, laikė ir nešiojo prie savęs iki 2010 m. spalio 9 d.

Tą dieną prieš tarptautinį bušido turnyrą kilo susišaudymas prie Kauno sporto halės.

Jie taip pat kaltinti ir tuo, kad veikdami bendrininkų grupėje, 2010 m. spalio 9 dieną apie 18.10 val., prie daugiabučio namo Kaune, turėdami tikslą nužudyti su kamuoliniais siejamus L.D., V.V., D.T. ir A.U., dėl chuliganiškų paskatų ir kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, tyčia šaudami ne mažiau kaip 9 kartus nenustatytų automatiškai užsitaisančių Makarovo konstrukcijos tipo pistoleto ir Rusijos gamybos IZH-71H modelio pistoleto, L.D. peršovė pilvą, o V.V. padarė liestines šautines žaizdas kairėje šlaunyje, tačiau nusikaltimo nebaigė, nes L.D. buvo laiku suteikta kvalifikuota medicininė pagalba, V.V. nepataikė į gyvybiškai svarbius organus, o D.T. ir A.U. bėgant, į juos nepataikė.

Kauno apygardos teismas praneša, kad ištyrusi ikiteisminio tyrimo metu surinktus įrodymus, kolegija pripažino, jog ikiteisminio tyrimo metu nebuvo surinkta pakankamai įrodymų, patvirtinančių, jog abu kaltinamieji dalyvavo padarant nusikalstamas veikas, kuriomis buvo kaltinami, todėl T.Vieraitis ir R.Sadauskas išteisinti, neįrodžius jų dalyvavimo padarant numatytas nusikalstamas veikas.

Kolegija konstatavo, jog apkaltinamasis nuosprendis negali būti grindžiamas prielaidomis, o teismo išvados turi būti pagrįstos įrodymais, neginčijamai patvirtinančiais kaltinamojo kaltę padarius nusikalstamą veiką, kitas svarbias bylos aplinkybes. Kadangi kaltinimai Tadui Vieraičiui ir Ryčiui Sadauskui buvo pagrįsti nenuosekliais ir net prieštaringais parodymais įslaptinto liudytojo, kuriam taikytas anonimiškumas, nenuosekliais kitų liudytojų parodymais bei abejones keliančiomis prielaidomis, prieštaraujančiomis objektyviai bylos medžiagai, abu kaltinami asmenys buvo išteisinti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius