-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija aptiko ne tik didelį kiekį narkotinių medžiagų, bet ir ginklų bei šovinių

Kauno policija su įkalčiais sulaikė Kauno rajono gyventoją, įtariant jį neteisėtu narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimu dideliais kiekiais.
Sulaikytojo automobilis
Kovo 5 dieną vyras buvo sulaikytas vairuojant prabangų „Mercedes Benz 550“ modelio automobilį. / Kauno apskrities VPK nuotr.

Tyrime dalyvavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokurorai, Lietuvos kriminalinės policijos biuro kriminalistai ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Kelerius pastaruosius metus Kauno apskr. VPK pareigūnus pasiekdavo pavieniai signalai, jog vieno iš kriminalinio pasaulio atstovų artimas giminaitis R.Š. (gimęs 1964 m.) gali būti susijęs su tarptautine narkotinių medžiagų kontrabanda – į Lietuvą atgabenami pakankamai dideli kiekiai didelės koncentracijos narkotinių medžiagų, kurie vėliau atskiedžiami ir mažesniais kiekiais parduodami žemesnėms platinimo grandims.

R.Š., policijai žinomas nuo 1981 m., buvo itin atsargus. Atsižvelgiant į tai, pareigūnai tyrimą organizavo tokiu būdu, kad vyras būtų užkluptas nusikalstamos veiklos metu.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, kovo 5 dieną vyras buvo sulaikytas vairuojant prabangų „Mercedes Benz 550“ modelio automobilį. Transporto priemonės viduje aptiktas paslėptas polietileninis paketas su daugiau kaip kilogramu galimai narkotinės medžiagos – kokaino.

Tuo pačiu metu atlikta krata ir įtariamojo gyvenamojoje vietoje Kauno rajono Domeikavos kaime. Šios kratos metu surasta kaukė, svarstyklės, fasavimui skirti polietileniniai maišeliai bei dar vienas pilnas maišelis, kuriame buvo apie 300 g, kaip įtariama, kokaino. Taip pat rasta ir 20 000 eurų įvairiomis kupiūromis.

Pareigūnų atidumas vykdant kratą ir ieškant galimų nusikalstamos veiklos įrodymų, padėjo rasti nuorodą į kitą vyro naudotą adresą Kauno mieste.

VIDEO: Kauno policija per kratą rado ir narkotikų, ir 20 tūkst. eurų, ir šaudmenų

Kauno apylinkės teismui sankcionavus kratą, viename iš Kaune, M.Sederavičiaus g., esančių butų aptiktas visas šaudmenų arsenalas. Be dviejų galimai kovinių šaunamųjų ginklų su pilnomis dėtuvėmis po 8 šovinius, dar 57 šaudmenys aptikti išslapstyti atskirose pirštinėse.

Be to, rasta dar apie pusė kilogramo sintetinių miltelių, kaip įtariama psichotropinės medžiagos. Viso tyrimo metu paimto galimai kokaino vertė rinkoje gali viršyti 100 tūkstančių eurų.

Vyrui ir galimai jo bendrininkei D.B. (gimusiai 1972 m.) Kauno apygardos teismas skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimus.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius