Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija demaskavo grupę asmenų, kurie iš gyventojų išviliojo įspūdingas pinigų sumas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (Kauno AVPK NTV ENTS) pareigūnai demaskavo grupę asmenų, apgaulės būdu iš mažiausiai 30 Lietuvos gyventojų išviliojusių įspūdingas pinigų sumas, galinčias siekti kelis milijonus litų.
Kauno policija demaskavo grupę asmenų, kurie iš gyventojų išviliojo įspūdingas pinigų sumas
Kauno policija demaskavo grupę asmenų, kurie iš gyventojų išviliojo įspūdingas pinigų sumas / Kauno apskr. VPK nuotr.

Sukčiavimo schema buvo vykdoma vadinamu finansinės piramidės principu, t.y. sukčiai surasdavo patiklius asmenis, įgydavo jų pasitikėjimą ir, žadėdami milžinišką pelną, įkalbėdavo juos investuoti savo turimas santaupas arba paimti kreditus iš kredito įstaigų. Siekiant didesnio pelno rekomenduodavo surasti kuo daugiau asmenų, galinčių analogiškai investuoti. Pelno dydis būdavo žadamas dvigubas.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad šios aferos metu nukentėjo mažiausiai 30 asmenų iš visos Lietuvos. Nukentėjusių amžius siekia nuo 30 iki 60 metų amžiaus, jų patirtų žalų dydis  – nuo 10 iki 130 tūkstančių litų. Daugiausia aferisčių įtikinėjimas patikėdavo moterys. Pareigūnai neabejoja, kad nukentėjusių asmenų bus daugiau.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo praėjusių metų spalio mėnesį pradėję Kauno apskrities ekonominės policijos pareigūnai šį trečiadienį sulaikė dvi Kauno miesto gyventojas, įtariamas šio nusikaltimo organizavimu: V.Č. (41 m.) ir S.S. (36 m.). Pastaroji jau yra nuteista 6 metų laisvės atėmimo bausme už analogišką nusikalstamą veiklą, tačiau nuo bausmės vykdymo buvo pasislėpusi. Abiem moterims pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu (LR BK 182 str. 1 d.), už ką gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Teismas V.Č. leido suimti 3 mėnesiams, S.S. pristatyta į laisvės atėmimo vietą.

Pasak Kauno apskrities ekonominės policijos viršininko Aurelijaus Banio, sunku patikėti, kad šiuo šalies sunkmečio laikotarpiu žmonės yra tokie patiklūs ir drąsiai ima kreditus arba neaiškiems tikslams paaukoja savo santaupas. Pareigūnai dar kartą įspėja gyventojus saugotis nepažįstamų asmenų, siūlančių „stebuklingai“ praturtėti. Gavus tokius abejotinus pasiūlymus verta pasitarti su artimaisiais, giminėmis ar draugais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius