Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno programišius, sunaikinęs Vilniaus lenkų mokyklos internetinį puslapį, privalės dirbti viešuosius darbus

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko galioti anksčiau paskelbtą nuosprendį, kuriuo Kauno programišius Aurelijus Arlauskas pripažintas kaltu dėl lenkiškosios Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinės mokyklos internetinio puslapio sunaikinimo. Jam skirti viešieji darbai, dvidešimtmetis taip pat įpareigotas atlyginti turtinę žalą.
Kibernetinė ataka
Programišius. Asociatyvinė nuotr. / 123rf.com nuotr.

Aukščiausiasis Teismas paliko galioti anksčiau paskelbtą nuosprendį, kuriuo dvidešimtmetis kaunietis Aurelijus Arlauskas pripažintas kaltu dėl lenkiškosios Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinės mokyklos internetinio puslapio sunaikinimo 2010 metais.

Vaikinas privalės ne tik atlyginti žalą – sumokėti 10 tūkst. Lt, už kuriuos buvo sukurta nauja mokyklos svetainė, tačiau dar ir penkis mėnesius neatlygintinai dirbti viešuosius darbus – po 10 valandų per mėnesį, – ketvirtadienį rašo Delfi.lt.

A.Arlauskas neneigė, kad sunaikino mokyklos interneto puslapį, tačiau piktinosi, jog privalo sumokėti pinigus už naujos svetainės sukūrimą.

Pasak Delfi.lt. A.Arlauskas pažymėjo, kad jis privalo atlyginti tik tą žalą, kuri yra susijusi su tokios interneto svetainės atkūrimu, o ne naujos sukūrimu – naujoji yra didesnės apimties, pažangesnių technologijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius