Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajone įšalusioje žemėje rasta 12 sovietinių minų

Kauno rajone, Ražiškių kaime, nuo trečiadienio pilna policijos pareigūnų, ugniagesių ir išminuotojų. Trijų tarnybų pareigūnai net dvi dienas iš įšalusios žemės traukė kaimo gyventojų aptiktas mokomąsias minas. Iš viso išgabenta 12 minų.
Karų palikimas
Karų palikimas / Šarūnas Mažeika, BFL

Kauno rajono policiją informacija apie Garliavos seniūnijoje, Ražiškių kaime, rastus sprogmenis pasiekė trečiadienį po pietų. Į policiją paskambinę žmonės pasakojo, kad sprogmenis aptiko kaimo teritorijoje supiltoje žemių krūvoje.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai, ugniagesiai bei Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono išminuotojai per kelias valandas iš įšalusios žemės ištraukė 3 prieštankines mokomąsias minas TM-62.

Kaip 15min.lt pasakojo Kauno rajono Garliavos policijos nuovados viršininkas Sergėjus Lemziakovas, pareigūnai įtarė, jog teritorijoje gali būti ir daugiau minų. Tačiau atėjus vakarui iš sušalusios žemės ištraukti jas buvo neįmanoma. „Teritorijoje visą naktį budėjo policijos pareigūnai ir ugniagesiai. Ketvirtadienį ryte nuo 9 val. išminuotojai tęsė darbus“, – pasakojo Kauno rajono policijos atstovas.

Iš viso kaimo teritorijoje rasta ir neutralizuoti išvežta 12 minų. Pasak Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono kapitono Donato Mazurkevičiaus, visos minos aplinkinių gyvybei pavojaus nekėlė. „Tai tarybinės mokomosios minos. Tiksliai nežinome, iš kur jos galėjo atsirasti šioje vietoje. Viena iš versijų – minos į kaimą atvežtos su žemėmis iš Rokų poligono“, – sakė D.Mazurkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius