-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno teismas buvusio vicemero Kęstutis Kriščiūno bylą nagrinės sausio pabaigoje

Kauno apylinkės teismas antradienį turėjo pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje vienas iš kaltinamųjų – buvęs Kauno miesto vicemeras socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas. Tačiau į posėdį neatvykus trims iš penkių kaltinamųjų gynėjams ir vienai iš kaltinamųjų, byla iš esmės nagrinėti pradėta nebuvo.
Kęstutis Kriščiūnas
Kęstutis Kriščiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bylos nagrinėjimas dabar numatytas sausio 21 dieną.

„Iš esmės jis kaltinamas tuo, kad piktnaudžiavo savo, kaip vicemero, tarnybine padėtimi. Iš šių pareigų jis atleistas 2012 metų sausio 26 dieną“, – rašoma teismo pranešime.

Prokurorės teigimu, kaltinamiesiems pareikšti kaltinimai nesiejami su politine veikla – jie kaltinami galimu piktnaudžiavimu, siekiant turtinės naudos sau arba kitiems asmenims.

K.Kriščiūnas jam pateiktus kaltinimus neigia. „Visą tą laiką buvo ieškoma, bandoma surasti kažkokios medžiagos ir kai nieko nepavyko, buvo bandoma kriminalizuoti buitinius santykius,“ – po posėdžio žurnalistams sakė jis.

„Nėra nė vieno įrodymo, kad aš pasiemiau nors litą ir nė vieno įrodymo, kad prašiau kažką nelegaliai padaryti,“ – tvirtino K.Kriščiūnas.

Prokuratūra yra apskundusi leidimą K.Kriščiūnui dalyvauti tarybos posėdžiuose – taip, prokurorės teigimu, siekiama užkirsti kelią naujiems nusikaltimams.

Buvęs Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas įtariamas padėjęs partijos bendražygei už savivaldybės pinigus suremontuoti butą.

Kauno apygardos prokuratūra skelbė, kad K.Kriščiūnas siekė, jog jo draugė, partijos bendražygė, visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė išvengtų asmeninių išlaidų, nurodė bendrovės Panemunės butų ūkio generaliniam direktoriui Tomui Pilviniui iš bendrovės biudžeto nupirkti Z.Zalagėnaitės buto remontui reikalingų statybinių medžiagų ir kitų priemonių.

Be to, K.Kriščiūnas esą neteisėtai nurodė T.Pilviniui nupirkti jo asmeniniam automobiliui keturias naujas žiemines padangas, akumuliatorių, suremontuoti jo asmeninį automobilį, o išlaidas apmokėti iš bendrovės sąskaitos.

Tuometį vicemerą K.Kriščiūną ir savivaldybės tarnautojus Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė šiemet sausį.

Vėliau K.Kriščiūnas pasitraukė iš vicemero pareigų, jo narystė Socialdemokratų partijoje sustabdyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius