-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno ugniagesius šokdino deganti žolė

Įsivyravę sausi ir karšti orai pagausino darbo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiams gelbėtojams. Trečiadienį jiems teko 5 vietose gesinti degančią žolę, taip pat Kauno rajone esantį mišką.
Dega pieva
Dega pieva / 15min.lt skaitytojo Mindaugo nuotr.

Pirmasis pranešimas apie degančią žolę gautas prieš vidurdienį. Iš Beiniūnų kaimo skambinęs vietos gyventojas prašė atvykti. Ugniagesiai gelbėtojai užgesino 1 ha plote degusiusią žolę, taip pat medžius ir krūmus. Operatyviai sureagavus, buvo išsaugotas netoliese stovėjęs medinis kluonas, priklausantis Paštuvos basakojų karmeličių vienuolynui.

Apie 13.39 val. ugniagesiai iškviesti gesinti žolės į Kauną, V.Krėvės prospektą. O po poros valandų – į Jonavą, kur degė 2 arai žolės. Vėliau apie degančią žolę pranešta iš Kauno rajono, Pašventupio kaimo ir Žaliakalnio. Čia, prie VII forto, kuris neseniai atvėrė duris visuomenei, išdegė maždaug 6 arų plotas ir apie 16 kubinių metrų sausų šakų.

Gesinti teko ir Prienų rajone, Pakeklio kaime, užsidegusį seną ąžuolą bei Kauno rajone, Riogliškių kaime esančiame miške pradėjusią smilkti miško paklotę. Laiku suvaldžius nelaimę, miškas nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius