Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

​Keletą suktukų apledėjusioje sankryžoje padariusį BMW vairuotoją policija smerkia kaip didžiausią eismo chuliganą

Policijos kameros Elektrėnų savivaldybėje užfiksavo, kaip teigiama, chuliganišką vairavimą. BMW vairuotojui pareigūnai grasina teisių atėmimu ir tūkstantine bauda. Beje, pareigūnai įtaria, kad tas pats vairuotojas Vievyje įvažiavo į tujų gyvatvorę, išlaužė medelius ir iš įvykio vietos pasišalino.
BMW manevrai apledėjusioje sankryžoje
BMW manevrai apledėjusioje sankryžoje / Kadras iš filmuotos medžiagos

Už šį pasislidinėjimą Vievyje 25 metų vairuotojui V.I. policija grasina teisių atėmimu nuo metų iki dvejų ir dar bauda nuo tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų pirmadienį paviešintame pranešime, 2014 m. sausio 26 d. apie 3.40 val. Elektrėnų policijos komisariato (toliau – Elektrėnų  PK) budėtojai gavo pranešimą, kad Vievyje, ties Semeliškių ir Naujosios gatvių sankryža įvyko eismo įvykis, kurio metu automobilis įvažiavo į tujų gyvatvorę, išlaužė medelius ir iš įvykio vietos pasišalino.

Aiškinantis įvykio aplinkybes ir peržiūrėjus minėtoje sankryžoje esančios vaizdo stebėjimo kameros užfiksuotus vaizdus, nustatytas automobilis, kuris, kaip įtariama, įvažiavo į tujas, mat prieš tai jo vairuotojas smaginosi chuliganiškai pasivažinėdamas sankryžoje.

Įtariama, kad automobilį vairavo Vievio sen. gyventojas V.I. (gim. 1988 m.).

Dėl chuliganiško vairavimo, eismo įvykio, kurio metu padaryta žala, ir pasitraukimo iš jo Elektrėnų PK pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 (2) str. 2 d.,  127 str. 2 d. ir 130 str. 1 d.

VIDEO: Chuliganiškas vairavimas Elektrėnuose

Šią pamokančią filmuotą medžiagą pareigūnai patalpino ir Lietuvos policijos puslapyje svetainėje „Facebook“. Pranešimas iškart sulaukė kritiškų internautų komentarų.

Pavyzdžiui, Andrius Minkevičius rašo: „Miela Lietuvos policija, kiekvieną rudenį jūs rekomenduojate išbandyti automobilių galimybių ribas slidžiame kelyje, ir rinktis atitinkamą saugų vairavimą, tačiau tas ribas išbandant jūs nubaudžiate. Du klausimai: 1. Kaip suprast ir išmokti suvaldyti automobilį slidžiame kelyje jei to nedaryti praktiškai? Jei daryti, tai kur? 2. Ar ne specialiai rekomenduojate, kad paskui baudų pasirinktumėte?“

Neseniai Gazas.lt kaip tik rašė, jog yra būdas išvengti baudos už chuliganišką vairavimą – važinėti lenktynių trasoje. Tokią paslaugą siūlo vienintelė Lietuvoje lenktynių trasa „Nemuno žiedas“. Žiemą trasa apsnigta ir joje nevyksta rimtos sportinės lenktynės, todėl tai puiki vieta saugiai išmėginti savo vairavimo sugebėjimus. Trasos vadovybė kiekvieną šeštadienį atidaro specialią slalomo aikštelę, kur už nedidelį mokestį visi norintieji gali visą dieną gerinti savo vairavimo sniegu įgūdžius. Kas savaitę slalomo treniruočių trasos konfigūracija keičiama.

VIDEO: Chuliganiškas vairavimas Elektrėnuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius