-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelmės rajone senolė kartu su policijos pareigūnais sukčiams surengė pasalą

Telefoniniai sukčiai pasigailėjo, jog savo būsima auka pasirinko 81 metų amžiaus Kelmės rajono gyventoją. Apgavikai bandė įtikinti senolę, jog jos anūkas pateko į bėdą, tačiau garbaus amžiaus moteris nepasimetė – savo namuose aferistus pasitiko kartu su policijos pareigūnais, praneša Telšių apskrities policijos Komunikacijos grupė.
Vilniuje sulaikyta narkotikų platinimu įtariama nėščia nepilnametė
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip praneša policija, rugpjūčio 29 d., Kelmės rajone, Tytuvėnuose ir Kražiuose gyvenančios senolės (gimusios 1933 m. ir 1935 m.) nukentėjo nuo sukčių, kurie atėję į namus, apgaulės būdu, teigdami apie neva sužalotus asmenis, išviliojo nemenkas sumas pinigų.

Tytuvėnuose gyvenanti nukentėjusioji į namus pasibeldusiems sukčiams atidavė 1050 eurų, o Kražių gyventoja prarado 1820 eurų santaupų. Pastarajai skaičiuojant sutartą pinigų sumą, iš rankų buvo išplėštos visos turėtos kupiūros.

Dėl abiejų įvykių Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Sėkmingai 1870 eurų suma praturtėję sukčiai rankų nenuleido ir toliau bandė pasipelnyti iš patiklių senyvo amžiaus gyventojų, tad jų neteisėta veika tęsėsi ir rugpjūčio 30-ąją.

Apie 14 val., į laidinį telefoną paskambinus Kelmės r., Užvenčio miestelyje gyvenančiai moteriai (gimusi 1935 m.), buvo teigiama, kad anūkas pateko į bėdą, tad reikalingi 1000 eurų. Tačiau šį kartą, vietoj pinigų sukčiai atsidūrė belangėje, nes senolė sugebėjo juos pergudrauti.

Sulaukusi skambučio ir įtarusi klastą, Užvenčio kaimo gyventoja nesutriko, o apie netrukus į duris pasibelsiančius sukčius pranešė policijai. Sureagavę į gautą informaciją, Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai surengė pasalą ir sulaikė tris automobiliu pas moterį atvykusius Mažeikių miesto gyventojus: 6 kartus teistą vyrą (gimęs 1990 m.), jo sugyventinę (gimusi 1977 m.) ir automobilio vairuotoją (gimęs 1983 m.). Visi asmenys sulaikyti, rugsėjo 1-ąją teisme bus sprendžiama dėl kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo vienam iš įtariamųjų (gimusiam 1990 m.).

Telšių apskr. VPK viršininkas Remigijus Rudminas dėkoja Užvenčio miestelio gyventojai, kuri nesutriko ir apie įtartiną skambutį pranešusi policijai, padėjo išaiškinti įtariamuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius