Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kelyje Eišiškės–Pirčiupiai sustabdytas automobilis pareigūnus atvedė į kontrabandos sandėlį

Trečiadienį sostinės policijos pareigūnai kartu su Šalčininkų patruliais pričiupo naminuke ir kontrabandiniais rūkalais apsirūpinusį vyrą.
Konfiskuota kontrabanda
Konfiskuota kontrabanda / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kovo 30 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, turėdami informaciją apie neteisėtą disponavimą stipriais alkoholiniais gėrimais ir akcizais apmokestinamomis prekėmis, ir į pagalbą pasitelkę Šalčininkų rajono policijos komisariato patrulius, kelyje Eišiškės-Pirčiupiai patikrinti sustabdė automobilį „Toyota Avensis“, vairuojamą 1970 m. gimusio vyro.

Automobilio salone pareigūnai aptiko plastikinius butelius su 20 l skaidraus skysčio, turinčio alkoholio kvapą, o namuose ‒ dar 47 l naminės degtinės ir 3 123 pakelius cigarečių „Minsk Capital“, nustatyta tvarka nebuvo pažymėtų Lietuvos Respublikos pavyzdžio banderolėmis.

Už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str. 4 d.) gresia bauda nuo dviejų tūkstančių aštuonių šimtų devyniasdešimt šešių iki penkių tūkstančių septynių šimtų devyniasdešimt dviejų eurų su šių prekių konfiskavimu.

Už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimą, laikymą, gabenimą ar realizavimą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d.) gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius