Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdietė narkotikus platino savo bute ir darbe

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (toliau – VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (toliau – ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl metamfetamino ir heroino platinimo.
Narkotikai
Narkotikai / Klaipėdos aps. VPK nuotr.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2013 m. pavasarį, reaguojant į Klaipėdos miesto gyventojų skundus dėl narkotikų platinimo Žvejybos uosto rajone. Baudžiamojon atsakomybėn patraukti 6 asmenys.

Įtariama, kad kvaišalų platinimą organizavo 5 kartus už plėšimą, chuliganizmą, fizinio smurto naudojimą, pasikėsinimą išžaginti nepilnametę bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis teistas asmuo, kuris didesniais kiekiais įsigydavo heroino ir metamfetamino bei tiekdavo juos perpardavinėtojai ir kitiems asmenims.

Policijos departamento duomenimis, jam talkino anksčiau neteista klaipėdiškė, kuri platino narkotikus savo bute Nidos g. bei uostamiesčio senamiestyje esančioje savo darbovietėje. 1972 metais gimusi įtariamoji ikiteisminio tyrimo metu su įkalčiais buvo sulaikyta net du kartus. Pas ją rasta heroino ir metamfetamino.

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis pareikšti dar keturiems asmenims. Įtariama, kad jie įsigijo ar pasikėsino įsigyti kvaišalų vartojimui. Vienos įtariamosios atžvilgiu atskirtas ikiteisminis tyrimas užbaigtas supaprastinta tvarka.

Du narkotikų platinimu įtariami asmenys suimti, likusiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Uostamiesčio teisėsaugininkai nutraukė kvaišalų platinimo „taško“ veiklą Žvejybos uosto rajone.

Prokuroro sprendimu apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į apie 2 500 Lt, gautų nusikalstamu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius